Ενέδρα και επίθεση κατά αστυνομικών στα Εξάρχεια – Πήραν κλειδιά μηχανής

Αγρια επίθεση δέχθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής στα Εξάρχεια από ομάδα κουκουλοφόρων τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ.

Το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε στις 2.20 πμ στη διασταύρωση Σόλωνος και Εμμανουήλ Μπενάκη, όταν οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν ένα μηχανάκι για να πραγματοποιήσουν έλεγχο.

Ξαφνικά και όσο ο έλεγχος βρισκόταν σε εξέλιξη, ομάδα περίπου δέκα ατόμων επιτέθηκε στους τέσσερις αστυνομικούς και ακολούθησε συμπλοκή.

Οι κουκουλοφόροι έριξαν κάτω τις αστυνομικές μηχανές, αφαίρεσαν από τον ένα αστυνομικό το κράνος του, ενώ πήραν τα κλειδιά μίας από τις μοτοσυκλέτες και έσπασαν τον φάρο της δεύτερης.

Το επεισόδιο έληξε όταν η διμοιρία των ΜΑΤ που περιπολεί στην ευρύτερη περιοχή και είχε στο μεταξύ ειδοποιηθεί, έσπευσε σε βοήθεια απεγκλωβίζοντας τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ, προτού ενδεχομένως οι δράστες προλάβουν να αποσπάσουν ακόμη και τη μοτοσικλέτα.

Σε δηλώσεις του προς την «Κ» ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος επισημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή και μεθοδικότητα στις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια, ειδικότερα δε απαιτείται συνέργεια ενστόλων και κρατικής ασφαλείας ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τις κινήσει των κουκουλοφόρων.

Η συμπλοκή με τους αστυνομικούς δεν ήταν το μόνο νυχτερινό επεισόδιο στα Εξάρχεια καθώς άγνωστοι πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις με μολότοφ, στις 11:40, 00:40 και 02:40, κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται στη Χαριλάου Τρικούπη.

Για τις επιθέσεις με μολότοφ η αστυνομία προχώρησε σε μία σύλληψη.

Πηγή: Καθημερινή