Ιταλία: Δέκα συλλήψεις, μεταξύ των οποίων ενός ιμάμη, για σχέσεις με τζιχαντιστές

Η ιταλική δικαιοσύνη ανακοίνωσε σήμερα ότι εξέδωσε εντάλματα σύλληψης εναντίον 10 ανθρώπων, που είναι ύποπτοι για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, διευκρινίζοντας ότι οι οκτώ είναι τυνησιακής καταγωγής και οι δύο Ιταλοί και ότι μεταξύ αυτών βρίσκεται και ένας ιμάμης στην Τέραμο του Αμπρούτσο στην κεντρική Ιταλία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ύποπτοι ότι “είχαν δηλώσει πολλές φορές ψευδή λογιστικά στοιχεία σε διάφορες εταιρείες, για να εξοικονομήσουν σημαντικά χρηματικά ποσά, εν μέρει μέσω φοροδιαφυγής”, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση της εισαγγελίας της Άκουιλα, στο Αμπρούτσο.

Τα χρήματα αυτά εξυπηρετούσαν “επίσης στην χρηματοδότηση δραστηριοτήτων που συνδέονται με την φανατική οργάνωση Αλ Νόσρα”, την πρώην πτέρυγα της Αλ Κάιντα στη Συρία, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ένα τμήμα των ποσών αυτών προοριζόταν επίσης για ιμάμηδες στην Ιταλία, “ένας από τους οποίους καταδικάστηκε τελεσιδίκως για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης με στόχο την άσκηση διεθνούς τρομοκρατίας”, προστίθεται στο κείμενο που δημοσίευσε η εισαγγελία.

Μεταξύ των 10 προσώπων που συνελήφθησαν βρίσκεται εκτός του ιμάμη, μια Ιταλίδα λογίστρια, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας, στην οποία διευκρινίζεται επίσης ότι κατασχέθηκαν αγαθά, χρήματα και ακίνητη περιουσία, αξίας “άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ