“Μαγικός” αγώνας στο Πανθεσσαλικό: Τρίτη νίκη ο Βόλος, πρώτη ήττα ο ΟΦΗ

Απίστευτο παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, με 33 τελικές και τρία δοκάρια. Ο Βόλος νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ, κατέκτησε την τρίτη νίκη σε τέσσερα παιχνίδια στο Πρωτάθλημα και συνεχίζει να εντυπωσιάζει. Πρώτη ήττα των Κρητικών.

Όλα τα λεφτά το παιχνίδι στη Μαγνησία, με 33 τελικές και τρία δοκάρια. Όποιος κι αν κατακτούσε τη νίκη θα την άξιζε…

1. ΜΑΤΣΑΡΑ, 22 ΤΕΛΙΚΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ
Ο Βόλος είχε κάνει στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της Super League 25 τελικές. Ο ΟΦΗ είχε πραγματοποιήσει 33. Στο πρώτο ημίχρονο που έκαναν οι δύο ομάδες στο Πανθεσσαλικό, μέτρησαν από 11. Οι γηπεδούχοι σε ένα 45λεπτο “έπιασαν” τις μισές, οι δε φιλοξενούμενοι το 1/3. Εντυπωσιακό το πρώτο μισό στη Μαγνησία, παιχνίδι που η αλήθεια είναι ότι δεν θύμιζε αγώνα Super League.

Η μπάλα πάνω κάτω. Κάθε επίθεση και τελική, ορισμένες εκ των οποίων, οι περισσότερες για την ακρίβεια, σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες. Ο Γκαραβέλης σταμάτησε σε δύο τετ α τετ τον Δημήτρη Μάνο, ο Μουνίθ ήταν κίνδυνος για τους Κρητικούς όποτε έπαιρνε τη μπάλα στα πόδια. Στο 19′ ο Βόλος είχε και δοκάρι, με πλασέ του Μπαλογιάννη έξω από την περιοχή.

Δεν είναι τόσο ότι οι άμυνες των δύο ομάδων δεν έπαιζαν προσεκτικά. Ήταν οι μεσοεπιθετικές γραμμές τους τόσο ποιοτικές που έφταναν με ασυνήθιστη ευκολία σε τελικές. Ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο σε ένα σχεδόν άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

2. ΜΠΗΚΕ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΤΟ ΔΟΚΑΡΙ Ο ΦΙΓΚΕΪΡΕΔΟ
Ο Χουάν Φεράντο για τον Βόλο έκανε μία αλλαγή στην ενδεκάδα του με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Ο Ζοάο, που ένιωσε σφίξιμο στον δικέφαλο πέρασε εκτός και αντικαταστάθηκε από τον Χοακίν Τόρες. Άλλη όμως ήταν η αλλαγή που επέδρασε καταλυτικά στο παιχνίδι του ΟΦΗ. Στο 56′ ο Φιγκεϊρέδο αντικατέστησε τον Σακόρ. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε πιο μπροστά και ο Νέιρα γύρισε πιο πίσω, για να αγωνιστεί δίπλα στον Μεγιάδο.

Ο Φιγκεϊρέδο, λοιπόν, απάντησε στο δοκάρι του Βόλου, στο 59′. Το δυνατό του σουτ έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο. Και στο 60′ και στο 66′ απείλησε ο νεοεισελθών μεσοεπιθετικός, σε ένα διάστημα που οι Ηρακλειώτες ήταν ξεκάθαρα ανώτεροι και είχαν εκείνοι τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

3. ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΤΟΡΕΣ ΣΤΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ
Ενώ ο ΟΦΗ ήταν η ομάδα που φαινόταν ότι είναι πιο κοντά στο γκολ, ο Βόλος κατόρθωσε να σκοράρει στην πρώτη του άξια αναφοράς ευκαιρία από το 46′ και μετά. Ο Τόρες, που είχε περάσει ως αλλαγή και έκανε ντεμπούτο, σούταρε έξω από την περιοχή στο 75′ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Σωτηρίου.

Εξαιρετικό γκολ από τον Αργεντινό, κόντρα στη ροή του αγώνα. Ο ΟΦΗ συνέχιζε να πιέζει μετά την αρνητική γι’ αυτόν εξέλιξη στο παιχνίδι.

4. ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΕ 3-5-2
Για πρώτη φορά φέτος ο ΟΦΗ είχε βρεθεί πίσω στο σκορ. Στα προηγούμενα έμπαινε σε θέση οδηγού. Στο 78′, τρία λεπτά μετά το γκολ, δηλαδή, οι φιλοξενούμενοι είχαν δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Νέιρα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Ο Βόλος στα τελευταία δέκα λεπτά αμυνόταν διαρκώς, την ίδια ώρα που η ομάδα της Κρήτης άλλαξε διάταξη με την είσοδο του Βαζ. Ο Σίμος γύρισε το σχήμα σε 3-5-2 μετά την αποχώρηση του Κοροβέση.

Όσο κι αν το προσπάθησαν οι “μελανόλευκοι”, το γκολ δεν ήρθε μέχρι το 93′. Παίζοντας κυρίως από δεξιά, με τον Μπράουν, ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να σκοράρει, παρά την προσπάθεια και την επιμονή μέχρι τέλους. Ο Βόλος άντεξε και κράτησε το 1-0, παίρνοντας μια ακόμα σπουδαία νίκη στο πρωτάθλημα.

Πηγή: sport24.gr