Με γκολ του Λιβάγια απέδρασε η ΑΕΚ από το Αγρίνιο

Με το διπλό έφυγε η ΑΕΚ από το Αγρίνιο. Η Ένωση που είχε μεγάλη στήριξη από τους οπαδούς της που ταξίδεψαν μέχρι την πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας επικράτησε 1-0 χάρη στο γκολ του Μάρκο Λιβάγια.

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πήρε την κατοχή, ήλεγξε τον ρυθμό και άσκησε πίεση αρκετά ψηλά στην περιοχή του Παναιτωλικού προκειμένου να πετύχει το γρήγορο. Η Ένωση προσπάθησε να γίνει απειλητική από τα άκρα, κυρίως με γεμίσματα και διεισδύσεις του Αλμπάνη, αλλά οι Αγρινιώτες άντεξαν το πρέσινγκ.

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι καταγράφηκε στο 6′, όταν ο Λόπες σέντραρε από αριστερά με το ανάποδο ψαλίδι του Μάνταλου να καταλήγει άουτ. Η κεφαλιά του αρχηγού της ΑΕΚ στο 11′ ήταν εύκολη λεία για τον Κνετ, όπως και το σουτ του Πορτογάλου μπακ-χαφ εφτά λεπτά αργότερα.

Από τη συμπλήρωση του ημίωρου ο Παναιτωλικός ισορρόπησε και βγήκε μπροστά με το παιχνίδι να χάνει αισθητά σε ρυθμό. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων των γηπεδούχων ήταν ο Αριγίμπι με τον Μοράρ οι οποία δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν απειλές με εξαίρεση μία εκτέλεση φάουλ του τελευταίου που δεν ανησύχησε τον Μπάρκα στο 42′.

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ αύξησε τις προσπάθειές της για να σκοράρει, με κινητήριους μοχλούς τον Μάνταλο και τον Λιβάγια. Στο 52′ το σουτ του Κροάτη δεν δυσκόλεψε τον Κνετ, που στο 59′ είδε τον ίδιο παίκτη να πιάνει κεφαλιά από κοντά αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Στο 62′ Ο Μάνταλος έβγαλε τετ α τετ τον Λιβάγια που σημάδεψε άουτ, εφτά λεπτά αργότερα όμως η συνεργασία των δύο παικτών απέφερε καρπούς! Ύστερα από αντεπίθεση ο αρχηγός μοίρασε στον Κροάτη που έκανε κίνηση προς τα μέσα, έπιασε φοβερό σουτ και άνοιξε το σκορ (0-1). Η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε διευρύνει το σκορ εκμεταλευόμενη το γεγονός, ότι ο Παναιτωλικός είχε ανοίξει τις γραμμές του.

Στο 86′ όμως ο Κνετ απέκρουσε την κεφαλιά του Λιβάγια, ύστερα από σέντρα του Παουλίνιο με τη μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο και να βγαίνει κόρνερ. Στην εκπνοή του παιχνιδιού το σουτ του Γαλανόπουλου εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Πηγή: