Ξεκινά παρέλαση μαρτύρων στον Άρειο Πάγο μετά τις “βόμβες” Αγγελή για Novartis

Μετά την χθεσινή κατάθεση του Ιωάννη Αγγελή, ανοίγει νέος κύκλος μαρτύρων οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν στον Ευάγγελο Ζαχαρή.

Παρέλαση μαρτύρων ξεκινά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου μετά τη χθεσινή κατάθεση του αντεισαγγελέα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου και πρώην επόπτη και συντονιστή της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ιωάννη Αγγελή για την υπόθεση της Novartis, ενώ σύμφωνα με όλα τα δεδομένα η δικογραφία θα διαβιβαστεί στην Βουλή προκειμένου να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για την εν λόγω υπόθεση, όπως μεταδίδει το protothema.gr.

Μεταξύ αυτών είναι ο Μιχάλης Καλογήρου, η Ξένη Δημητρίου και η Μαρία Παπασπύρου, ενώ από το περιεχόμενο των καταθέσεων των εν λόγω προσώπων, δηλαδή εάν επικαλεστούν και κατονομάσουν νέα πρόσωπα, θα εξαρτηθεί εάν θα κληθούν και νέοι μάρτυρες να καταθέσουν.

Παράλληλα, ο Ελευθέριος Ζαχαρής θα συνεχίζει την έρευνά του καλώντας να καταθέσουν μη πολιτικά πρόσωπα όπως είναι η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, προστατευόμενοι μάρτυρες κ.λπ.

Στην Βουλή η δικογραφία

Μονόδρομος για τον Ελευθέριο Ζαχαρή είναι η διαβίβαση της δικογραφίας στην Βουλή, καθώς οι μάρτυρες και ειδικά ο Αντώνης Σαμαράς, έκαναν ρητή αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Έτι ο Ελευθέριος Ζαχαρής, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης θα διαβιβάσει τη δικογραφία στην Βουλή, η οποία με την σειρά της θα συγκροτήσει εξεταστική επιτροπή για τα περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Αγγελής με δύο εμπιστευτικές αναφορές του προς την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, τις οποίες είχε αποκαλύψει το «Πρώτο ΘΕΜΑ», κατέγραφε τις πολιτικές παρεμβάσεις που είχαν γίνει στην διερεύνηση της υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, ενώ κατέγραφε με κάθε λεπτομέρεια την όλη έκταση του δήθεν σκανδάλου που στήθηκε προκειμένου να πλήξει μέλη της τότε αντιπολίτευσης. Στις αναφορές του ο κ. Αγγελής άφηνε σαφείς αιχμές για πολιτικές παρεμβάσεις στην έρευνα για τη Novartis.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Αγγελής επόπτευε επί τρεις περίπου μήνες την Εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά υπέβαλλε την παραίτηση του από τη θέση αυτή, διαφωνώντας κάθετα με τον τρόπο που διεξάγονταν η έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία.