Πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές: Ανοίγει την «ψαλίδα» η ΝΔ, «σφαλιάρα» για ΣΥΡΙΖΑ

Ο βαθμός ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο του διμήνου κυμαίνεται στο 55%, η έκφραση αισιοδοξίας φτάνει στο 53%.

H Νέα Δημοκρατία προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με 18 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση μετά τις εκλογές από την Opinion Poll. Τρίτο κόμμα έρχεται το Κίνημα Αλλαγής και ακολουθεί το ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. εμφανίζει ποσοστό 41,9% έναντι 23,07% για την αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ ακολουθούν ΚΙΝ.ΑΛΛ. με 5,37% και ΚΚΕ με 4.46%. Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25 βρίσκονται λίγο πάνω από το 3%.

Καταγράφεται θετική υποδοχή στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το πανεπιστημιακό άσυλο, την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, τις επιχειρήσεις στα Εξάρχεια και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ από φέτος. Ο βαθμός ικανοποίησης από το κυβερνητικό έργο του διμήνου κυμαίνεται στο 55%, η έκφραση αισιοδοξίας φτάνει στο 53%, όπως μεταδίδει το thetoc.gr.

Η συνολική εικόνα του Κυριάκου Μητσοτάκη ξεπερνά σε θετικές γνώμες το 60%, ενώ η καταλληλότητά του για την πρωθυπουργία έχει φτάσει στο 50%. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόνο 17,5% θετικές γνώμες για τον τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση.

Η έρευνα καταγράφει και την αποδοχή των υπουργών. Πρώτος με διαφορά είναι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και καθαρά δεύτερος, μακριά από τον τρίτο ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι Νίκος Δένδιας, Νίκη Κεραμέως και Κωστής Χατζηδάκης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση