Στην Ελλάδα η 1η Διεθνής Νύχτα Νυχτερίδων

Για τα πολύ συμπαθή, αν και παρεξηγημένα, πλάσματα της νύχτας και των σπηλαίων, η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων και η Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία διοργανώνουν από κοινού την 1η Διεθνή Νύχτα Νυχτερίδων στην Ελλάδα, εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα στο Περιστέρι Αττικής!

Προσκεκλημένοι Ομιλητές: Καθηγητής κ. Λεγάκις Αναστάσιος, Καθηγητής Ζωϊκής Ποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Ιωαννίδης Ιωάννης, Βιολόγος, M.Sc., Ειδικός στην χρήση ειδικών δεκτών υπερήχων νυχτερίδων και στην ανάλυση αυτών, Δρ. Παπαμιχαήλ Γιώργος, Δρ. Επιστημών Περιβάλλοντος, LIFE GRECABAT Project Manager, οι οποίοι θα μας εισαγάγουν στον κόσμο των νυχτερίδων!

Θα αναφερθούν στην οικολογία των νυχτερίδων, στην συμπεριφορά τους (ηθολογία), στον ηχοεντοπισμό καθώς και στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στο οικοσύστημα οι νυχτερίδες. Θα ακολουθήσει επίδειξη των ειδικών δεκτών υπερήχων νυχτερίδων!

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Δήμου Περιστερίου στις 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7:00 μ.μ.

Είσοδος δωρεάν. (Είσοδος από το ”Plateia cafe”).

Η 1η Διεθνής Νύχτα Νυχτερίδων στην Ελλάδα που πραγματοποιείται υπό το Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών UNEP/EUROBATS έχει τη στήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων και της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας.