Σύρος “μπουμπούκι” πίσω από τις καταλήψεις στην Αχαρνών – Βρέθηκαν και πιστόλια

Ο άνθρωπος που κατά την αστυνομία φαίνεται να ήταν ο συντονιστής στις δυο καταλήψεις όπου βρέθηκαν ακόμα και πιστόλια.

Οι δυο αυτές καταλήψεις έχουν συνδεθεί με ένα πολύ συγκεκριμένο πρόσωπο «κλειδί» το οποίο φαίνεται να ήταν ο συντονιστής. Πρόκειται για έναν 52χρονο που κατάγεται από την Συρία και μάλιστα διαμένει πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

Το 2003 είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη ύστερα από επεισόδια και μάλιστα για αυτή τη σύλληψη είχε ξεσηκωθεί ο αντιεξουσιαστικός χώρος, ενώ χρειάστηκε να γίνουν ακόμα και απεργίες πείνας. Ταυτόχρονα, είχε εμπλοκή το 2009 για φορολογικές παραβάσεις στην Κρήτη όπου ζούσε το διάστημα εκείνο. Έχει πολλές επαφές με μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενώ είχε δραστηριοποιηθεί και στη Μυτιλήνη όταν είχαν ξεκινήσει το 2015 και το 2016 οι μεγάλες μεταναστευτικές ροές.

Όπως μάλιστα έχει δηλώσει ο ίδιο έχει είχε πολεμήσει στο Λίβανο στο πλευρό των παλαιστινίων, ενώ το 2017 οι Αρχές είχαν ασχοληθεί ξανά μαζί του -ακόμα και η Αντιτρομοκρατική- καθώς υπήρχαν πληροφορίες για ένα παράνομο μουσουλμανικό νεκροταφείο το οποίο ήθελε ο ίδιος να δημιουργήσει στην περιοχή της Βοιωτίας.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας – Βρέθηκαν και πιστόλια

Από την αστυνομική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί για την εκκένωση του Τοσίτσειου Σχολείου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Σουρμελή – Αχαρνών και Μάγερ και ακόμη ενός κτιρίου στην οδό Αχαρνών 22, τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη από το έτος 2016, ανακοινώθηκε πως: Μέσα στο κτίριο στην Αχαρνών 22 βρέθηκαν 90 αλλοδαποί, και συγκεκριμένα 21 άνδρες, 33 γυναίκες και 36 ανήλικοι, ενώ ένας από τους άνδρες αλλοδαπούς συνελήφθη για κατοχή μαχαιριών.

Πηγή: ethnos.gr