Χάικο Μάας: Σεβασμός για τις προσπάθειες του ελληνικού λαού κατά την κρίση

«Μεγάλο σεβασμό» προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος «τα τελευταία χρόνια κατέβαλε τεράστια προσπάθεια», εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Χάικο Μάας και τόνισε ότι το Βερολίνο βλέπει «πολύ θετικά» και «με μεγάλο σεβασμό τη μεταρρυθμιστική ταχύτητα που επέδειξε η νέα ελληνική κυβέρνηση».

«Η Ελλάδα υπέφερε πολύ κατά την κρίση χρέους, αυτό πρέπει να το δούμε και να αναγνωρίσουμε αυτά που έχουν δρομολογηθεί εκεί τα τελευταία χρόνια», δήλωσε ο κ. Μάας κατά τη διάρκεια της κοινής Συνέντευξης Τύπου με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και χαρακτήρισε την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων «μεγάλο ορόσημο στην επιστροφή στην οικονομική κανονικότητα».

«Αυτά είναι ευχάριστα νέα όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά για όλη την ΕΕ», δήλωσε ο κ. Μάας και, αναφερόμενος στις μέχρι τώρα αποφάσεις της νέας κυβέρνησης, δήλωσε ότι «αυτός είναι ακριβώς ο σωστός δρόμος για να γίνει η Ελλάδα ενδιαφέρουσα για επενδύσεις και για επενδύσεις και από τη Γερμανία και είμαι σίγουρος ότι αυτός ο δρόμος θα είναι επιτυχής».

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε, μεταξύ άλλων, την πεποίθηση ότι, τόσο σε διμερές όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, Ελλάδα και Γερμανία θα έχουν την ευκαιρία να προωθήσουν τη συνεργασία τους και να εμβαθύνουν τη σχέση τους, ενώ περιέγραψε ως «ιστορία επιτυχίας» τη δημιουργία του Ιδρύματος Νεολαίας και του Ταμείου για το Μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ