Έβαλε φωτιά στον όμιλο η Ίντερ: 2-0 την Ντόρτμουντ στο Μιλάνο

Τεράστιας σημασίας νίκη για την Ίντερ που καθάρισε με 2-0 την Ντόρτμουντ στο Μιλάνο βάζοντας φωτιά στον όμιλο. Οι «νερατζούρι» ήταν ανώτεροι των Βεστφαλών που παρατάχθηκαν χωρίς του Μάρκο Ρόις και Πάκο Αλκάθερ.

Κακό παιχνίδι στο πρώτο εικοσάλεπτο με τις δύο ομάδες να μην έχουν δημιουργήσει το παραμικρό στον αγωνιστικό χώρο παίζοντας αρκετά επιφυλακτικά και με πολύ κλειστές άμυνες. Στο 22′ και την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού η Ίντερ άνοιξε το σκορ με τον Ντε Φράι να βγάζει τρομερή μπαλιά για τον ”ξεχασμένο” από την άμυνα της Ντόρτμουντ, Λαουτάρο, που μέσα στην περιοχή κατέβασε ωραία και με προβολή νίκησε τον Μπίρκι για το 1-0. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Ντόρτμουντ είχε καλή στιγμή με τον Σάντσο να πατά περιοχή και να σουτάρει από πλάγια θέση αλλά ο Χαντάνοβιτς απέκρουσε.

Στο 64′ και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Ντόρτμουντ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μπραντ να σουτάρει, την μπάλα να βρίσκει λίγο στον Γοδίν και τον Χαντάνοβιτς να αποκρούει χωρίς να αιφνιδιάζεται. Στο 81′ η Ίντερ κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Χούμελς στον Εσπόζιτο, με τον Λαουτάρο ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση και τον Μπίρκι να αποκρούει! Ο Εσπόζιτο πήρε το ριμπάουντ στην επαναφορά αλλά ο Μπίρκι ήταν και πάλι εκεί. Στο 89′ οι «νερατζούρι» βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Μπρόζοβιτς να ανοίγει για τον Καντρέβα που πάτησε περιοχή και με τρομερό σουτ έκανε το 2-0 τελειώνοντας το παιχνίδι.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς, Γοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ, Καντρέβα, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γκαλιαρντίνι, Ασαμόα (80′ Μπιράγκι), Λαουτάρο (90+1′ Μπόρχα Βαλέρο), Λουκάκου (62′ Εσπόζιτο)

ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπίρκι, Χακίμι, Χούμελς, Ακάνζι (74′ Μπρουν Λάρσεν), Σουλτζ, Ντιλέινι (65′ Νταχούντ), Βίτσελ, Σάντσο, Αζάρ (84′ Γκερέιρο), Βάιγκλ, Μπράντ.

Πηγή: aek365.org