Αυλαία απόψε στην 8η αγωνιστική με Αστέρας Τρίπολης-Λαμία

Ανακουφισμένος κάπως, αλλά ακόμα πολύ πίσω στη βαθμολογία, ο Αστέρας Τρίπολης υποδέχεται τη Λαμία, που θα έχει νέο πρόσωπο στον πάγκο της τον Απόστολο Μάντζιο. Ο Αστέρας νίκησε στη Νέα Σμύρνη, φτάνοντας τις δύο νίκες στο πρωτάθλημα, ενώ μετράει και πέντε ήττες.Βέβαια και οι πέντε ήττες είναι από τις ομάδες που είναι στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας.

Στην έδρα του ο Αστέρας έχει νικήσει τον Ατρόμητο μόνο, αφού είχε προηγηθεί ήττα από την ΑΕΚ και ακολούθησε ήττα από τον ΠΑΟΚ.Ο Αστέρας είναι η μια από τις τρεις ομάδας – η Ξάνθη και ο Βόλος οι άλλες – χωρίς ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Η Λαμία είναι η μια από τις δύο ομάδες που δεν είχαν νίκη στις επτά πρώτες αγωνιστικές – η άλλη είναι ο Παναιτωλικός – ωστόσο έχει τέσσερις ισοπαλίες και έχει χάσει μόνο εκτός έδρας από ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ.

Στα τελευταία 18 παιχνίδια πρωταθλήματος έχει χάσει μόνο από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ από δύο φορές, και από την ΑΕΚ μια. Πέρσι ήταν η καλύτερη ομάδα στη βαθμολογία μεταξύ αυτών της περιφέρειας.

Είναι αήττητη σε έδρα άλλης ομάδας της περιφέρειας από τις 22 Απριλίου 2018, όταν έχασε στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό. Από τότε σε οκτώ εξορμήσεις σε πόλεις της περιφέρειας, η Λαμία έχει δύο νίκες και έξι ισοπαλίες, είναι αήττητη δηλαδή σε οκτώ αγώνες. Μάλιστα αυτή η ήττα στο Αγρίνιο είναι η μοναδική της ήττα σε έδρα της περιφέρειας, σε σύνολο 15 αγώνων! Έχει δέκα ισοπαλίες, τέσσερις νίκες και την ήττα αυτή στην ιστορία της στη Super League.

Στην Τρίπολη η Λαμία πέτυχε την πρώτη νίκη της στην ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία στις 9 Σεπτεμβρίου 2017 με 3-1 (89’ κεφαλιά Πασαλίδης – 6’ σουτ Όμο, 25’ σουτ Πίτι, 80’ φάουλ Βάντερσον). Η Λαμία είναι αήττητη από τον Αστέρα Τρίπολης στους τέσσερις αγώνες που έδωσαν στη Super League. Η Λαμία κέρδισε τα δύο παιχνίδια της πρώτης σεζόν της στην κατηγορία, ενώ τα δύο της περασμένης σεζόν έληξαν χωρίς γκολ. Ο Απόστολος Μάντζιος θα είναι για πρώτη φορά στον πάγκο της Λαμίας, της έκτης ομάδας στην καριέρα του στη Super League. Ποτέ δεν έχει νικήσει στο ντεμπούτο του σε πάγκο ομάδας στην κατηγορία.

Η ιστορία

Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 0
Ισοπαλίες: 2

Νίκες Λαμίας: 2

Με γηπεδούχο τον Αστέρα Τρίπολης
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 0
Ισοπαλίες: 1

Νίκες Λαμίας: 1

Πέρσι
16.03.2019: Αστέρας Τρίπολης – Λαμία 0-0.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ