Αυξήθηκαν οι καταθέσεις τον Σεπτέμβριο στις τράπεζες

Μικρή αύξηση εμφάνισαν οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος.

Οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στο τέλος Σεπτεμβρίου στα 114,4 δισ. ευρώ από 114,2 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.

Στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα οι καταθέσεις παρουσίασαν μείωση κατά 622 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 1,019 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 5,7% από 6,2% τον προηγούμενο μήνα.

Πιο αναλυτικά, μείωση κατά 723 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 25 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 4,1% από 5,9% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, οι καταθέσεις των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων μειώθηκαν κατά 467 εκατ. ευρώ, έναντι αύξησης κατά 167 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκαν κατά 256 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 192 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Αντίθετα, αύξηση κατά 101 εκατ. ευρώ παρουσίασαν οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 1,044 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής διαμορφώθηκε σε 6,0% από 6,3% τον προηγούμενο μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ