Γερμανία: Σύρος ο δράστης που τραυμάτισε 8 άτομα με φορτηγό – Φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Με την υποψία της τρομοκρατικής ενέργειας ερευνά η αστυνομία το περιστατικό του κλεμμένου φορτηγού που έπεσε πάνω σε επτά αυτοκίνητα τραυματίζοντας οκτώ άτομα στο Λίμπουργκ της Έσσης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Bild. Για σεσημασμένο δράστη για ποινικά αδικήματα, αλλά όχι για εξτρεμισμό, και για έρευνες προς κάθε κατεύθυνση κάνει λόγο το περιοδικό Der Spiegel.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ο 32χρονος Σύρος που παραβίασε φωτεινό σηματοδότη και οδήγησε το κλεμμένο φορτηγό πάνω σε άλλα αυτοκίνητα ήρθε στην Γερμανία το 2015 από την Συρία και ήταν ήδη γνωστός στις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών, επικίνδυνων σωματικών βλαβών, αλλά όχι για διασυνδέσεις με ισλαμιστικούς και εξτρεμιστικούς κύκλους. Από την 1η Οκτωβρίου 2019 δεν είχε πλέον νόμιμη άδεια παραμονής.

Η Εισαγγελία της Φρανκφούρτης τόνισε σήμερα το πρωί ότι δεν επιθυμεί να μιλήσει για κίνητρο τρομοκρατίας. «Οι έρευνες συνεχίζονται», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Εισαγγελίας στο Spiegel, το οποίο επισημαίνει ότι έχει ήδη ερευνηθεί η κατοικία του δράστη, αλλά και οι κατοικίες συγγενών του. Το περιοδικό αναφέρει ακόμη ότι κατά την σύλληψή του ο άνδρας φώναζε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος».

Κατά σύμπτωση, στο σημείο της επίθεσης βρισκόταν ομάδα ασκουμένων της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας, η οποία ολοκλήρωνε κάποια άσκησή της όταν συνέβη το περιστατικό. Αρχικά θεώρησαν ότι επρόκειτο για ατύχημα και έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Η εφημερίδα Bild πάντως αναφέρει ότι οι αρχές εξετάζουν την υπόθεση ως τρομοκρατική ενέργεια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ