Δεν βλεπόταν: Οδυνηρή ήττα στο ΣΕΦ για τον Ολυμπιακό

Η αστοχία από τα 6.75 (6/30 τρίποντα) και η γενικότερη αδυναμία του Ολυμπιακού να ανταπεξέλθει στην επίθεση, καταδίκασαν τους «ερυθρόλευκους» σε μία οδυνηρή ήττα στο ΣΕΦ, απέναντι στην πρωτάρα της Euroleague Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, η οποία συνδύασε με «διπλό» την ιστορική ευρωπαϊκή νίκη της. Οι Πειραιώτες έπεσαν στην παράταση (64-64κ.α.) με το τελικό 68-77, για την 3η αγωνιστική της διοργάνωσης, βλέποντας το ρεκόρ τους να υποχωρεί σε 1-2 και τους Ρώσους να τους «πιάνουν» στην κατάταξη.

Με εξαίρεση την εκκωφαντική εκκίνηση (12-0 στο 5΄) και την αντίδραση που έβγαλε στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας, ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε κατώτερων των περιστάσεων, απέναντι σε μία άπειρη ομάδα, η οποία βρήκε «σφυγμό» μέσα από τα «ερυθρόλευκα» λάθη (16), πίστεψε στο «διπλό» και ολοκλήρωσε την έκπληξη στην παράταση. Και όλα αυτά μία εβδομάδα μετά την πολλά υποσχόμενη νίκη της ελληνικής ομάδας επί της Βαλένθια. Μοναδικές εξαιρέσεις στην επιθετική… παραφωνία του Ολυμπιακού ο Νίκολα Μιλουτίνοβ με 16 πόντους (σ.σ. και 16 ριμπάουντ), όσους είχε και ο Κέβιν Πάντερ. Άξια αναφοράς η φιλότιμη προσπάθεια του Αντώνη Κόνιαρη σε άμυνα και επίθεση, στην προσπάθεια της ελληνικής ομάδας να αντιδράσει, τη στιγμή που ο Κώστας Παπανικολάου εκτελούσε από τα 6.75 στα 6΄΄ για τη λήξη, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, όπου ο Ολυμπιακός έπεσε με κάτω τα χέρια…

Από τους Ρώσους, ξεχώρισε ο Ματέους Πονίτκα με 18 πόντους, όπως και ο Γκουστάβο Αγιόν με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (10) και ριμπάουντ (10).

Τα δεκάλεπτα: 19-20, 36-38, 47-53, 64-64κ.α., 68-77παρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ