Ιστορικό 0-9 της Λέστερ! Διέλυσε τη Σαουθάμπτον μέσα στο σπίτι της

Δεν ξανάγινε! Η Λέστερ χωρίς να δείξει έλεος διέλυσε τη Σαουθάμπτον με 9-0 για τη 10η αγωνιστική και πέτυχε τη μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη σε επίπεδο Premier League, ξεπερνώντας το προ 23 ετών 8-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε βάρος της Νότιγχαμ Φόρεστ. Από τρία γκολ σημείωσαν οι Πέρεθ και Βάρντι, τα υπόλοιπα οι Τσίλγουελ, Τίλεμανς και Μάντισον.

Η Σαουθάμπτον έπαιζε από το 12′ με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Μπερτράντ δέχτηκε κόκκινη κάρτα ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν 0-1 με σκόρερ τον Τσίλγουελ. Οι παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς δεν έδειξαν οίκτο απέναντι στους “αγίους” και έβαζαν το ένα γκολ μετά το άλλο στο St Mary’s Stadium.

Η Λέστερ είναι αυτή τη στιγμή με παιχνίδι περισσότερο στη δεύτερη θέση της Premier League με 20 βαθμούς, με απολογισμό έξι νίκες, δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Η Σαουθάμπτον, αντίθετα, είναι στη 18η θέση (2 νίκες, 2 ισοπαλίες, 6 ήττες) που οδηγεί σε υποβιβασμό.

Οι άλλες μεγαλύτερες νίκες σε επίπεδο Premier League ήταν το 9-0 της Γιουνάιτεντ σε βάρος της Ίπσουιτς τον Μάρτιο του 1995 και το 9-1 της Τότεναμ επί της Γουίγκαν το Νοέμβριο του 2009.

Πηγή: sport24.gr