Μεγάλη επιτυχία της ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωσε μεγάλο κύκλωμα κοκαΐνης-Συγχαρητήρια από Χρυσοχοΐδη

Περισσότερα από 5.000.000 ευρώ, υπολογίζεται ότι θα αποκόμιζαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με τα περίπου 105 κιλά κοκαΐνης, που εξαρθρώθηκε από την Δίωξη Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την αμερικανική DEA, σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε για την υπόθεση το μεσημέρι, ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

Όπως είπε ο κ. Τζεφέρης, πρόκειται για ένα καίριο πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών, καθώς τα μέλη της οργάνωσης που συνελήφθησαν θεωρούνται επαγγελματίες, ενώ για τον φερόμενο ως αρχηγό γίνονται έρευνες σε άλλες έξι ευρωπαϊκές χώρες.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πληροφορίες των αμερικανικών αρχών και στοχευμένες έρευνες της ΕΛΑΣ, που κατέληξαν σε ένα διαμέρισμα στον ‘Αγιο Δημήτριο, όπου μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, χθες -Τέταρτη, 30 Οκτώβριου- βρέθηκαν συνολικά 104 κιλά και 115 γραμμάρια κοκαΐνης, σε 102 συσκευασίες με λογότυπο που δήλωνε υψηλή περιεκτικότητα, κρυμμένες σε διάφορα σημεία του σπιτιού.

Συγκεκριμένα, η κοκαΐνη ήταν κρυμμένη σε αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού, αλλά και σε τάπερ με ρύζι ή άμμο, καθώς και σε φουρνάκι αποξήρανσης, κάτι που δημιουργεί την πεποίθηση στους αστυνομικούς ότι τα ναρκωτικά είχαν υγρανθεί κατά την μεταφορά και με τον παραπάνω τρόπο τα καθάριζαν από την υγρασία.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί η αρχική προέλευση και οι διαδικασίες προμήθειας της κοκαΐνης, αλλά είναι βέβαιο ότι προέρχεται από χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν δύο Αλβανοί 40 και 33 ετών και ένας 45χρονος Κροάτης.

Ως αρχηγός φέρεται ο 40χρονος, ο οποίος αγόραζε και εισήγαγε την κοκαΐνη, ενώ οι άλλοι δύο είχαν την ευθύνη της φύλαξης, της διακίνησης και της είσπραξης των χρημάτων από τους αγοραστές.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του κυκλώματος επικοινωνούσαν μεταξύ τους με ειδικό λογισμικό μέσω διαδικτύου, ενώ χρησιμοποιούσαν GRS για να γνωρίζουν κάθε στιγμή που βρισκόταν η κοκαΐνη.

Εκτός από το διαμέρισμα στον ‘Αγιο Δημήτριο, έγινε έρευνα και στο σπίτι του αρχηγού στην Ηλιούπολη, καθώς και στο αυτοκίνητό του, όπου βρέθηκαν συνολικά 828.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 500.000 ήταν στο αυτοκίνητο.

Όπως είπε η εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, εκτός από τα ναρκωτικά και τα χρήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* δύο ΙΧΕ αυτοκίνητα,

* δύο ζυγαριές ακριβείας,

* δύο θερμοσυγκολλητές,

* τρεις φορητοί ασύρματοι,

* τέσσερις συσκευές γεωντοπισμού (GPS),

* συσκευή απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων,

* συσκευή αναπαραγωγής ήχου,

* 12 συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

* δύο ταινίες περιτυλίγματος,

* πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών και

* κλειδιά οικημάτων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες και οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι από το πρωί ο υπουργός Προσταίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς μέσω ανάρτησής του στο Twitter, τονίζοντας ότι «γίνεται δουλειά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ