Ολυμπιακός: Σαν σε… προπόνηση το ντέρμπυ με την ΑΕΚ με πολλές λύσεις από τον πάγκο

Ο Oλυμπιακός επικράτησε με 2-0 της ΑΕΚ και ήταν ο μεγάλος νικητής του ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν δίκαια σε ένα ντέρμπι που μέσα στον αγωνιστικό χώρο ήταν το απόλυτο φαβορί. Το σημαντικότερο, όλων για τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς είναι ότι επικράτησαν σαν σε… προπόνηση! Και φυσικά δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να υποτιμήσουμε την ΑΕΚ. Για την ακρίβεια το σχόλιό μας, αφορά τους αυτοματισμούς που βγάζει ο Ολυμπιακός που δείχνει ότι είναι πολύ καλά δουλεμένη ομάδα.

Αυτό το έχουμε τονίσει πολλές φορές, ειδικά μετά το παιχνίδι με την Τότεναμ, όπου παρά το 2-0 οι Πειραιώτες έμειναν πιστά στο πλάνο τους και δικαιώθηκαν.

Η σκληρή δουλειά που γίνεται στο Ρέντη αποτυπώνεται σε πολλές φάσεις, αλλά έγινε ολοφάνερο σε δύο περιπτώσεις! Στο 67’ ο Ποντένσε πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή, έκανε προσποίηση ότι θα μπει στην περιοχή και έστρωσε στον αμαρκάριστο Καμαρά. Το σουτ του κατέληξε στην αγκαλιά του Τεντώτα. Δέκα λεπτά αργότερα σε μία φάση καρμπόν ο Ποντένσε σέρβιρε στον Καμαρά κι αυτός αυτή την φορά βρήκε δίχτυα.

Οι Πειραιώτες αποδεικνύουν ότι είναι μια καλοκουρδισμένη μηχανή. Είναι δεδομένο ότι απέναντι στην ΑΕΚ δεν έπιασαν και την καλύτερη απόδοση, αλλά παρόλα αυτά ήταν καθολικά ανώτεροι. Κάτι που φυσικά πιστώνεται στον Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Καμαρά ήταν ο MVP του ντέρμπι και αποδεικνύει ότι είναι πολυτιμότατο εργαλείο, αλλά για μια ακόμη φορά αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Τσιμίκας. Ο νεαρός άσος είναι… εξωπραγματικός. Εντυπωσιακός στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ δημιουργεί πολλά προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα με τα ανεβάσματά του και τις σέντρες του. Αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό και το ίδιο προσγειωμένος η μεταγραφή για μεγάλη ομάδα του εξωτερικού δεν θα αργήσει!

Το σημαντικότερο για τον Ολυμπιακό είναι ότι έχει πολλές λύσεις από τον πάγκο. Ο Μεριά διανύει κακό φεγγάρι και τη θέση του πήρε ο πολύπειρος Αβραάμ Παπαδόπουλος. Αλάνθαστος, αν και δεν πιέστηκε ιδιαίτερα έδειξε ότι αξιώνει θέση στο βασικό σχήμα. Αν και για τον ίδιο το γεγονός ότι επέστρεψε βασικός σε ένα ντέρμπι και πανηγύρισε μαζί με τα παιδιά του φαντάζομαι ότι θα του μείνει χαραγμένη.

Τέλος ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι αλλάζει επίπεδο σε πολλά πράγματα κι όχι μόνο αγωνιστικά. Μετά την πρόσκληση στην ομάδα Κ12 του ΠΑΟΚ να παρακολουθήσει από κοντά το παιχνίδι, οι Πειραιώτες προχώρησαν σε ακόμα μια μεγάλη κίνηση και κάλεσαν το γήπεδο την Μυρτώ Παπαδομιχελάκη. Η γνωστή φίλη της ΑΕΚ, που είχε κακοποιηθεί από Πακιστανοό στην Πάρο, έγινε δεκτή με παρατεταμένο χειροκρότημα από τον κόσμο και οι «ερυθρόλευκοι» συνεχίζουν να δείχνουν το κοινωνικό τους πρόσωπο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ