Πάτρα: Κόντεψε να την πνίξει, τον έστειλε στο εδώλιο αλλά… τον αθώωσε

Το δικαστήριο καταδίκασε έναν 53χρονο Πατρινό, σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα, αναγνωρίζοντάς του και ελαφρυντικές περιστάσεις, για πρόκληση σωματικής βλάβης και ενδοοικογενειακή απειλή, σε βάρος της 50χρονης συζύγου του.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι, σε ρόλο υπερασπιστή, βρέθηκε το θύμα, δηλαδή η γυναίκα του, που είχε πέσει θύμα χειροδικίας.

Επρόκειτο για μια ακόμα υπόθεση, από αυτές που συμβαίνουν πολύ συχνά πίσω από τις κλειστές πόρτες των σπιτιών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, ο άνδρας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης 12 ετών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Ωστόσο, με βούλευμα είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Όπως κατέθεσε η σύζυγός του, όλα έγιναν ένα βράδυ του 2013, ενώ το ζευγάρι επέστρεφε στο σπίτι του, μετά από νυχτερινή διασκέδαση και έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ, υπήρξε μια σκηνή ζηλοτυπίας, η οποία κατέληξε σε ξυλοδαρμό της γυναίκας από τον άνδρα.
Μάλιστα, όπως κατέθεσε η γυναίκα, ο άνδρας της, κόντεψε να την πνίξει, αφού έφτασε σε σημείο να της φράξει το στόμα και την μύτη με μία κάλτσα κι εκείνη λιποθύμησε.

Η γυναίκα κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, με σκοπό όπως είπε, να γίνει επίπληξη στον σύζυγό της, όμως η δικογραφία που σχηματίστηκε και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εναντίον του, ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα, αφού ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Η σύζυγος τόνισε ότι δεν επιθυμούσε την καταδίκη του άνδρα της, γιατί στην πραγματικότητα, δεν ήθελε να τη σκοτώσει, ενώ είπε ότι αν έμπαινε στη φυλακή, θα τελείωνε η ζωή της. Μάλιστα, διαβεβαίωσε το δικαστήριο ότι, παρά το βίαιο επεισόδιο, οι δύο τους, αγαπιούνται και γι΄αυτό μένουν μέχρι και σήμερα μαζί, κάτω από την ίδια στέγη. «Είναι ο άνδρας της ζωής μου. Αν μπει στη φυλακή τελειώνει η ζωή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά η γυναίκα.

Ο κατηγορούμενος, μετανιωμένος είπε πως δεν ήθελε να κάνει κακό στη σύζυγό του, και πως όλα έγιναν σε μια κακή στιγμή. Για καλή του τύχη, ο εισαγγελέας και οι δικαστές τον πίστεψαν και έτσι, μετατράπηκε η αρχική κατηγορία από απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, σε πρόκληση σωματικής βλάβης και γι’ αυτό το δικαστήριο επέβαλε στον κατηγορούμενο ποινή φυλάκισης μόνο 12 μηνών. Η ποινή ήταν εξαγοράσιμη και το ζευγάρι, αποχώρησε από το δικαστήριο μαζί.

Το ζευγάρι δεν έχει αποκτήσει δικό του παιδί, αλλά η γυναίκα μεγάλωσε τον γιο του άνδρα της, από προηγούμενο γάμο, ο οποίος μετά την πρώτη καταδίκη του, δεν έχει εργασία και συντηρείται από τη σύζυγό του.

Πηγή: dete.gr