Περίπατος της Λίβερπουλ στο Βέλγιο, “σάρωσε” με 4-1 την Γκενκ

Με τον Τσάμπερλεϊν να κάνει παλαβά πράγματα, οι “Κόκκινοι” δε συνάντησαν καμία δυσκολία στο Βέλγιο και έκαναν ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση στους “16”.

Η λογική έλεγε ότι η Γκενκ δε θα προβλημάτιζε καθόλου τη Λίβερπουλ και ακριβώς έτσι έγινε, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό με το ωραίο συρτό σουτ του Τσάμπερλεϊν. Καλό γκολ, αλλά… τίποτα μπροστά σε αυτό που θα ακολουθούσε στο 57′, όταν είχε τη μαγική έμπνευση να “τσιμπήσει” την μπάλα με το εξωτερικό εκτός περιοχής και να τη στείλει στα δίχτυα για το 0-2! Δεδομένα -γιατί δεν μπορεί να ταξιδέψει περισσότερο η φαντασία- το καλύτερο γκολ που θα βάλει στην καριέρα του ο Τσάμπερλεϊν, ο οποίος από εκεί και πέρα… έδωσε τη σκυτάλη στους επιθετικούς.

Στο 77′ η τριάδα Φιρμίνο-Σαλάχ-Μανέ συνεργάστηκε άψογα για να κάνει ο τελευταίος το 0-3 και στο 81′ ήταν η σειρά του Αιγύπτιου να σκοράρει, γυρίζοντας ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και πλασάροντας (0-4). Το τελικό 1-4, με το γκολ της τιμής για τους γηπεδούχους, διαμορφώθηκε στο 88′ από το πλασέ του Οντέι μετά το γύρισμα από αριστερά.

Συνθέσεις:

Γκενκ: (Φελίτσε Ματσού): Κούκε, Μαέλε, Κουέστα, Λουκούμι, Ουρόνεν, Μπέργκε, Μπογκοντά (66′ Ντονγκαλά), Χέινεν, Iτο (89′ Χάτζι), Σαμάτα, Ονουάτσου (81′ Οντέι).

Λίβερπουλ: (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Μίλνερ, Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον (63′ Γκόμες), Φαμπίνιο, Κεϊτά, Τσάμπερλεϊν (74′ Βαϊνάλντουμ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο (80′ Οριγκί).

Βαθμολογία

1. Νάπολι 7 (5-2)
2. Λίβερπουλ 6 (8-6)
3. Ζάλτσμπουργκ 3 (11-9)
4. Γκενκ 1 (3-10)

Επόμενη αγωνιστική (5/11)

Λίβερπουλ – Γκενκ
Νάπολι – Ζάλτσμπουργκ.

Πηγή: gazzetta.gr