Ρωσικός “Κεραυνός 2019”: Δεκάδες εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων υπό το βλέμμα του Πούτιν (Βίντεο)

Η Ρωσία δοκίμασε και τα τρία στοιχεία της πυρηνικής τριάδας της, διασφαλίζοντας ότι εάν έρθει το χειρότερο και η ύπαρξή της απειληθεί, θα έχει πολλούς τρόπους να αμυνθεί στην όποια ξένη επιθετικότητα.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο των στρατιωτικών ασκήσεων «Grom-2019», στις οποίες συμμετέχουν 12.000 στρατιώτες, πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων και πυραύλων κρουζ από πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων, σιλό, υποβρύχια και αεροσκάφη, τις οποίες παρακολούθησε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εκτοξεύτηκαν πύραυλοι κρούζ τύπου Calibr όπως βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου Yars και Iskander.

Από το κοσμοδρόμιο Πλεσέτσκ, στο πεδίο δοκιμών Κούρα, στην περιοχή Καμτσάτκα εκτοξεύθηκε διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος τύπου Yars.

Οι πύραυλοι Iskander εκτοξεύθηκαν από υποβρύχια από την περιοχή της Θάλασσας Μπάρεντς και της Οχοτσκική Θάλασσας, αλλά και από την Θάλασσα της Κασπίας.

Οι ασκήσεις άρχισαν στις 15 Οκτωβρίου. Συμμετείχαν 12.000 στρατιώτες, χρησιμοποιήθηκαν 213 εκτοξευτήρες πυραύλων, ενώ πήραν μέρος 105 αεροσκάφη όλων το ειδών.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και rt.com