Τελεσίγραφο Ερντογάν στους “τρομοκράτες”: Παραδώστε τα όπλα μέχρι το βράδυ

Τελεσίγραφο ολίγων ωρών στους αντάρτες των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων να παραδώσουν όλα τα όπλα τους έως το βράδυ έστειλε σε ομιλία του στην Άγκυρα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Μέχρι το βράδυ όλοι οι ‘’τρομοκράτες’’ πρέπει να παραδώσουν τα όπλα τους, να καταστρέψουν τις παγίδες τους και να εγκαταλείψουν την ασφαλή ζώνη που καθορίσαμε» τόνισε ο τούρκος πρόεδρος.

«Όταν οι τρομοκράτες εγκαταλείψουν την ασφαλή ζώνη στη Βόρεια Συρία, τότε θα τελειώσει και η επιχείρηση Πηγή Ειρήνης» διεμήνυσε.

Ο Ερντογάν απέρριψε εκ νέου κάθε πρόταση για διαμεσολάβηση με τους Κούρδους.

Πρόταση για διαμεσολάβηση είχε κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ. «Η Δημοκρατία της Τουρκίας ποτέ στην ιστορία της δεν κάθισε στο τραπέζι με τρομοκρατικές ομάδες, δεν ψάχνουμε μεσολαβητή γι’ αυτό» σημείωσε.

Η Τουρκία ποτέ δεν διέπραξε σφαγή αμάχων στην ιστορία της και ποτέ δεν θα το κάνει

Η Τουρκία ποτέ δεν διέπραξε σφαγή αμάχων στην ιστορία της και ποτέ δεν θα το κάνει, πρόσθεσε ο Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «ψεύτικες» φωτογραφίες με νεκρούς αμάχους που δημοσιεύθηκαν από «μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τάσσονται υπέρ του ΡΚΚ». «Αν θέλετε να δείτε σφαγές αμάχων κοιτάξτε στην Κύπρο πριν την Τουρκική εισβολή… Κοιτάξτε την Παλαιστίνη όπου σχεδόν κάθε μέρα αθώοι ανθρώποι σκοτώνονται κάτω από την μύτη σας» δήλωσε ο Tαγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος πρόσθεσε ότι ο τουρκικός στρατός δεν στοχεύει εκκλησίες, παρά τις βολές των ελεύθερων σκοπευτών από τους τρομοκράτες που δέχθηκε κατά τη διάρκεια της «αντιτρομοκρατικής δράσης» στη Βόρεια Συρία.

«Αν θέλετε να δει σφαγές αμάχων δείτε το Αφγανιστάν, τη Μιανμάρ, το  Ναγκόρνο Καραμπάχ και τη Βοσνία» είπε.

Απευθυνόμενος στη Δύση, τον Αραβικό Σύνδεσμο και άλλους επικριτές του, ο πρόεδρος της Τουρκίας σχολίασε ότι κάποια στιγμή «θα βρουν μπροστά τους» αυτά που κάνουν. «Κάποια μέρα βόμβες θα πέφτουν στις χώρες σας μέσα στα σύνορά σας, σκοτώνοντας τους πολίτες σας που θα τρέμουν από τους βομβιστές αυτοκτονίας και τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

Δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε αυτά τα τουίτ του Τραμπ

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν καταφέρνει πια «να παρακολουθήσει» τις ευμετάβολες δηλώσεις στο Twitter του αμερικανού ομολόγου του όσον αφορά την αμερικανική θέση στη Συρία, αναφέρει σήμερα ο τουρκικός Τύπος και αναμεταδίδει το ΑΠΕ.

«Όταν βλέπουμε τις δηλώσεις που αναρτά ο κ. Τραμπ στο Twitter, φθάνουμε σε ένα σημείο όπου δεν μπορούμε πλέον να παρακολουθήσουμε αυτά τα τουίτ», είπε ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους πάνω στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στο Αζερμπαϊτζάν.

«Είπα στον Μακρόν όταν εξέφρασε ανησυχίες για θύματα μεταξύ των αμάχων ‘’κοίτα στον καθρέφτη… Θυμήσου πώς η Γαλλία σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στη Ρουάντα και την Αλγερία».

Πηγή: skai.gr