Φονική κακοκαιρία σάρωσε τη νότια Γαλλία – Τρεις νεκροί και «σημαντικές ζημιές»

Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες που έπληξαν τις τελευταίες τρεις ημέρες τη νότια Γαλλία και προκάλεσαν «σημαντικές ζημιές», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Τα θύματα καταγράφηκαν στους νομούς Ερό, Γκαρ και Ανατολικά Πυρηναία, διευκρίνισε μια πηγή που πρόσκειται στην υπόθεση.

Ο απολογισμός έκανε μέχρι τώρα λόγο για τον θάνατο μιας εβδομηντάχρονης που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «σε απόλυτη κατάσταση έκτακτης ανάγκης» αφού εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της σε έναν αμπελώνα.

Αυτό το επεισόδιο έντονων βροχοπτώσεων, «που επηρέασε ταυτόχρονα μέχρι και οκτώ νομούς», οδήγησε σε 1.773 επεμβάσεις και κινητοποίησε περισσότερους από 2.000 πυροσβέστες και δυνάμεις της υπηρεσίας πολιτικής ασφάλειας, διευκρίνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Σήμερα το πρωί σχεδόν 400 νοικοκυριά παρέμεναν χωρίς ηλεκτροδότηση στην περιοχή.

Πολλές σιδηροδρομικές γραμμές υπέστησαν επίσης ζημιές και η κυκλοφορία των τρένων ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Τουλούζη και ανάμεσα στο Μονπελιέ και την Ισπανία διακόπηκαν.

Πέρυσι, 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όχι μακριά από εκεί, στον νομό Οντ, ένα διαμέρισμα που είχε πληγεί ήδη από σημαντικές πλημμύρες που προκάλεσαν επίσης υλικές ζημιές τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ