Αλκ. Στεφανής: Να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την εθνική ομοψυχία

Στις διεθνείς τάσεις, στο περιβάλλον ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, στο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων και στον απελευθερωτικό αγώνα των Καρπαθίων «που πέτυχαν το θεωρητικά ακατόρθωτο να απελευθερωθούν με τις δικές τους δυνάμεις και μάλιστα 8 μήνες νωρίτερα από τα άλλα Δωδεκάνησα», αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής στην ομιλία του στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων με την ευκαιρία συμπλήρωσης 75 χρόνων από την Επανάσταση-Απελευθέρωση της Καρπάθου.

Επίκεντρο της ομιλίας του ήταν το μήνυμα του Επαναστατικού Κινήματος της Καρπάθου στη διαμόρφωση των Ενόπλων Δυνάμεων ως πυλώνας ισχύος και ασφάλειας στο σύγχρονο γεωπολιτικό γίγνεσθαι της Νοτιοανατολικής Μεσογείου. Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας επισήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη διαφύλαξης της εθνικής ομοψυχίας ως κόρης οφθαλμού.

«Σήμερα, 75 ολόκληρα χρόνια από το απελευθερωτικό κίνημα της Καρπάθου, εμείς ως γνήσιοι απόγονοι των ηρωικών Καρπαθίων, οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού, την εθνική ομοψυχία, τη συντήρηση και επαύξηση της αποτρεπτικής και αμυντικής μας ικανότητας. Αυτό πρέπει να αποτελεί το μόνιμο και ουσιαστικό εθνικό μας κέντρο βάρους, δηλαδή τον κεντρικό πυρήνα και το απαραίτητο δομικό στοιχείο, σε όλα τα επίπεδα στρατηγικής σκέψης και σχεδίασης, συνιστώντας την προμετωπίδα του φρονήματος του λαού και του έθνους μας, ενάντια σε όποιον επιβουλεύεται τα σύνορά μας, την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική μας κυριαρχία. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως λαός χωρίς μνήμη, είναι λαός χωρίς μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ