Διαβατά: Τι λένε οι διοργανωτές για το ψήσιμο με χοιρινό έξω από το κέντρο μεταναστών

Πρωτότυπο και λίγο πιο ευρηματικό τρόπο διαμαρτυρίας χαρακτήρισε το “μπάρμπεκιου” με χοιρινό και αλκοόλ, που διοργανώνεται το Σάββατο από τους «Ενωμένους Μακεδόνες» έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά της Θεσσαλονίκης, ένας εκ των διοργανωτών, ο Δημήτρης Ζιαμπάζης.

Σκοπός είναι, όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Antenna, «να αναδείξουμε τον υποβιβασμό και την γκετοποίηση της συγκεκριμένης περιοχής». «Υπάρχουν πολλές περιοχές που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα» πρόσθεσε.

«Θα φάμε χοιρινό και θα πιούμε αλκοόλ για να στείλουμε το μήνυμα πως στο μέλλον δεν θα ανεχτούμε τα φαινόμενα γκετοποίησης που βλέπουμε και στην Ευρώπη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία διαφορετική κουλτούρα, παραδείγματα στην Ευρώπη μας έχουν δείξει πως δεν αφομοιώνονται στην τοπική κοινωνία αλλά γκετοποιούνται και πολλές φορές προσπαθούν και να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, ο οποίος δεν συμβαδίζει με τον ευρωπαϊκό. Πολλές φορές έχουμε βρεθεί από εκείνη την πλευρά σε ακρότητες, με τρομοκρατικά χτυπήματα σε μετρό, σε γήπεδα κτλ».

«Να σταματήσει αυτό το παραμύθι. Το 80% αυτών των ανθρώπων δεν είναι καν από εμπόλεμες περιοχές, έρχονται από απίστευτες χώρες, από την Αλγερία μέχρι το Πακιστάν και το Αφγανιστάν. Δεν είναι καν πρόσφυγες ή από εμπόλεμες περιοχές, φοράνε ακριβά ρούχα, είναι άνδρες νεαρής ηλικίας. Οι τοπικές κοινωνίες, όπως στο Κιλκίς και τα Γιαννιτσά, έχουν πολύ μεγάλο πρόβλημα με αυτό ακριβώς και τα περιστατικά παρενόχλησης σε νεαρές κοπελίτσες. Ένας μέσος πατέρας Έλληνας δεν μπορεί να το ανεχτεί αυτό». «Τυχοδιώκτες είναι» πρόσθεσε αργότερα.

Ο Δ. Ζιαμπάζης προειδοποίησε ότι «στο μέλλον θα περάσουμε σε πιο ακραίες καταστάσεις».

«Επειδή πολλά ακούμε για ανθρωπισμό και δημοκρατία, εμείς είμαστε πραγματικά ανθρωπιστές και δημοκράτες. Βλέπω περίσσεια υποκρισία στον χώρο που εκπροσωπεί ο κ. Γιαννούλης. Αν ήταν ανθρωπιστές θα ενδιαφέρονταν για τους κατοίκους των τοπικών κοινωνιών που υποβιβάζονται και έχουν γκετοποιηθεί».