Πήρε βαθμό η Νάπολι στο Άνφιλντ: Όλα θα κριθούν στο τέλος

Με γκολ του Λόβρεν που δεν έπρεπε να μετρήσει, οι Κόκκινοι πήραν ισοπαλία κόντρα στους Παρτενοπέι, αλλά όλα παραμένουν ανοιχτά στον όμιλο.

Η Νάπολι έχει πολλά προβλήματα, αγωνιστικά και μη. Ένα ματς στο Anfield, επομένως, μάλλον δεν είναι και ό,τι καλύτερο σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι ανταποκρίθηκε όπως έπρεπε και αν ο διαιτητής ή οι συνάδελφοι του στο VAR έβλεπαν το επιθετικό φάουλ του Λόβρεν στη φάση του 1-1, θα είχε ήδη προκριθεί. Δεν έγινε έτσι, αλλά οι Παρτενοπέι παίρνουν το εισιτήριο για τους “16” αν απλά νικήσουν τη Γκενκ στο San Paolo στην τελευταία αγωνιστική, ενώ η Λίβερπουλ έχει πιο δύσκολη αποστολή με τη Ζάλτσμπουργκ εκτός έδρας…

Σε ό,τι αφορά τα του ματς, οι γηπεδούχοι έχασαν με τραυματισμό τον Φαμπίνιο στο 19′ και δύο λεπτά μετά τα πράγματα έγιναν χειρότερα, αφού ο Μέρτενς έφυγε στην πλάτη της άμυνας και τελείωσε ωραία τη φάση για το 0-1. Σκορ με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες, αφού η Λίβερπουλ προσπάθησε αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι αξιόλογο επιθετικά, απειλώντας στο 45′ με τον Μίλνερ. Στο β’ μέρος, πάντως, η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν βελτιωμένη και πίεσε για το 1-1, το οποίο απέτρεψε ο Κουλιμπαλί -πάνω στη γραμμή- στην προσπάθεια του Φιρμίνο στο 55′. Εξι λεπτά μετά ο Σαλάχ από καλή θέση σούταρε στην αγκαλιά του Μερέτ και το γκολ ήρθε τελικά στο 67′ με την κεφαλιά του Λόβρεν μετά το κόρνερ του Μίλνερ (1-1).

Ο αμυντικός των Κόκκινων, πάντως, έκανε επιθετικό φάουλ αλλά ούτε ο διαιτητής ούτε οι υπόλοιποι στο VAR είδαν κάτι, αν και έχουμε δει να ακυρώνονται γκολ για πιο χαλαρές φάσεις (αυτό της Κρίσταλ Πάλας στο ματς με τη Λίβερπουλ πριν λίγες μέρες, για παράδειγμα). Όπως και να έχει, το 1-1 έμεινε ως το τέλος και η υπόθεση-πρόκριση θα κριθεί στην τελευταία αγωνιστική.

Λίβερπουλ: Αλισον, Γκόμες (57′ Οξλεϊντ-Τσάμπερλεν), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο (19′ Βαϊνάλντουμ), Χέντερσον, Μίλνερ (78′ Αλεξάντερ-Αρνολντ), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Νάπολι: Μερέτ, Μαξίμοβιτς, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρούι, Ντι Λορέντσο, Αλαν, Ζιελίνσκι (85′ Γιουνές), Ρουίθ, Λοσάνο (72′ Γιορέντε), Μέρτενς (81′ Ελμάς).

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Λίβερπουλ 10 (11-8)
2. Νάπολι 9 (7-4)
3. Ζάλτσμπουργκ 7 (16-11)
4. Γκενκ 1 (5-16)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (10/12)
Νάπολι – Γκενκ
Ζάλτσμπουργκ – Λίβερπουλ.

Πηγή: gazzetta.gr