Όρθια η Ξάνθη: «Πέταξε» δύο βαθμούς στα Πηγάδια ο Ολυμπιακός

Στη δεύτερη απώλεια βαθμών του στο πρωτάθλημα υποχρεώθηκε ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρουσιάστηκε «φλύαρος» στα Πηγάδια, δεν έπεισε με την εμφάνισή του κι έμεινε στο 0-0 κόντρα στην ψυχωμένη Ξάνθη.

Οι Πειραιώτες έφτασαν στους 23 βαθμούς και παραμένουν στην κορυφή, ωστόσο βρίσκονται σε απόσταση βολής από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος θα τους φτάσει εάν νικήσει τον Παναθηναϊκό στα αυριανό ντέρμπι της Τούμπας.

Η Ξάνθη έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή φετινή της πορεία και με 16 πόντους ισοβαθμεί με τον ΟΦΗ στην τρίτη θέση.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μονοπώλησε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο μέρος, όμως παρουσιάστηκε «φλύαρος» και δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ, ούτε καν σε κάποια κλασική ευκαιρία.

Οι Ερυθρόλευκοι μπήκαν στο παιχνίδι με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ και το έψαξαν από νωρίς, όμως οι Καμαρά (3’) και Μπουχαλάκης (5’) είχαν άσχημα τελειώματα σε σουτ λίγο έξω από την περιοχή, ενώ μια καλή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκιλιέρμε πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ολυμπιακός έφτανε με ευκολία στα όρια της αντίπαλης περιοχής, αλλά εκεί έβρισκε τα δύσκολα και δεν είχε την κατάλληλη τελική πάσα για να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης. Συνεπώς, οι προσπάθειές του να απειλήσει προήλθαν ως επί το πλείστον με τελικές από μακρινή απόσταση. Στο 28’ ο Τσιμίκας σούταρε λίγο άουτ, στο 37’ ο Αμπάντ μπλόκαρε το σουτ του Μπουχαλάκη χωρίς πρόβλημα και στο 40’ ένα φαλτσαριστό του Ποντένσε με το αριστερό πέρασε άουτ.

Η Ξάνθη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και είναι χαρακτηριστικό το ότι ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο χωρίς τελική προσπάθεια.

Ανάλογο ήταν το σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Ολυμπιακό να μπαίνει πιο δυνατά και την Ξάνθη να οχυρώνεται στα μετόπισθεν ψάχνοντας τις αντεπιθέσεις. Οι Ερυθρόλευκοι έφτασαν μια… ανάσα από το γκολ στο 47’, όταν ο Κοβάτσεβιτς παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ με κεφαλιά από κόρνερ του Μπουχαλάκη και είδε με ανακούφιση τον Μουλέν να διώχνει πάνω στο γραμμή!

Η διαφορά σε σχέση με το πρώτο μέρος ήταν πως η Ξάνθη εμφανίστηκε πιο ενεργητική στο «κυνήγι» των αντεπιθέσεων και δημιούργησε μερικές επικίνδυνες καταστάσεις. Οι κορυφαίες εξ΄αυτών ήταν πανομοιότυπες, με τον Ελαμπντελαουί στο 57’ και τον Παπαδόπουλο στο 64’ να βάζουν καίρια τάκλιν σε διαγώνια σουτ του Στάρτζεον.

Στο 65’ ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα του Ολυμπιακού σε 4-4-2, με τον Γκερέρο να περνά δίπλα στον Ελ Αραμπί στην επίθεση και ο Ολυμπιακός έσφιξε τον κλοιό γύρω από την αντίπαλη περιοχή. Στο 70’ ο Γκερέρο δεν έπιασε όπως θα ήθελε το εντυπωσιακό «ψαλίδι» που επιχείρησε και έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο 75’ ο ίδιος παίκτης νικήθηκε από τον Αμπάντ σε δυνατή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Ποντένσε.

Η τελευταία ουσιαστική ευκαιρία του Ολυμπιακού καταγράφηκε στο 80’ με ένα σουτ του Μπουχαλάκη που έφυγε λίγο άουτ, αφού στα τελευταία λεπτά οι Ερυθρόλευκοι άσκησαν μεν πίεση, αλλά με ανορθόδοξο τρόπο. Η είσοδος του Βαλμπουενά δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό, που αναλώθηκε σε σέντρες, τις οποίες «καθάρισε» ο Αμπάντ και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Ξάνθης, με αποτέλεσμα οι Ακρίτες να πάρουν έναν υπερπολύτιμο βαθμό.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Κίκο Ραμίρεθ): Αμπάντ, Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Σόσα (80’ Ντίρεσταμ), Κοβάτσεβιτς, Τερκί, Ντε Αμορίμ, Μουλέν (68’ Εντουάρντο), Τζουρίτσκοβιτς (60’ Φοσέ), Στάρτζεον.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Μπουχαλάκης, Καμαρά (65’ Μασούρας), Γκιλιέρμε, Σουντανί (65’ Γκερέρο), Ποντένσε (82’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

Πηγή: sportdog.gr