“Αυτοκτονία” Παναθηναϊκού στο Ισραήλ – Έχασε… δικό του αγώνα από το +18!

Ο Παναθηναϊκός “αυτοκτόνησε” στο Τελ Αβίβ, καθώς απώλεσε διαφορά 18 πόντων και… κατάφερε να ηττηθεί από τη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου με 88-79!

Οι Πράσινοι βρέθηκαν να προηγούνται με 31-13 από το πρώτο δεκάλεπτο, όντες οι απόλυτοι κυρίαρχοι του αγώνα, συνέχισαν να έχουν προβάδισμα μέχρι και τα μέσα της τέταρτης περιόδου, όμως “κατέρρευσαν” στο τελευταίο εξάλεπτο και έχασαν με διαφορά 9 πόντων.

Ο Ντεσόν Τόμας με 24 πόντους ήταν ο κορυφαίος του Τριφυλλιού, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να τον ακολουθεί σε απόδοση, σημειώνοντας 17 πόντους.

Ο Σκότι Γουίλμπεκιν με 23 πόντους και μεγάλα σουτ στο φινάλε, καθώς και οι Τάιλερ Ντόρσεϊ και Οθέλο Χάντερ, με 16 και 15 πόντους αντίστοιχαν έκαναν μεγάλη ζημιά στο Τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός κατέβασε το ρεκόρ του στη Euroleague στο 9-6 και την ερχόμενη Παρασκευή (26 Δεκεμβρίου) έχει δύσκολη αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ με το… πόδι στο γκάζι και κυριάρχησε σε ολόκληρη την πρώτη περίοδο. Οι Πράσινοι ήταν πάρα πολύ εύστοχοι και έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, τη στιγμή που οι Ισραηλινοί τα είχαν… σπάσει με κάκιστα ποσοστά στα σουτ. Τόμας και Καλάθης ξεκίνησαν «ζεστοί», σκόραραν τους 12 από το 15 πρώτους πόντους του Τριφυλλιού και έδωσαν στους Πράσινους προβάδισμα με 15-4 στο 5’.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου μπήκε στην επιθετική εξίσωση του ματς και σε συνδυασμό με το ανέβασμα του Φριντέτ, οι Πράσινοι συνέχισαν να… πυροβολούν το αντίπαλο καλάθι. Η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα με καλάθι του Παπαπέτρου στο 7’ (19-7), η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Παναθηναϊκό να προηγείται 29-13 και στο 11’ οι Πράσινοι ξέφυγαν με 18 πόντους (31-13) χάρη σε καλάθι του Γουάιλι!

Κι όμως, οι παίκτες του Παναθηναϊκού κατάφεραν να απωλέσουν το ευρύ προβάδισμά τους μέσα σε 8 λεπτά εξαιτίας της κάκιστης επίδοσής τους στα ριμπάουντ. Η Μακάμπι ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με 10 επιθετικά ριμπάουντ και εκμεταλλεύτηκε τις παραπάνω κατοχές, με τους περιφερειακούς της να «ζεσταίνονται» και να βελτιώνουν την επίδοσή τους στο τρίποντο. Συνεχή σουτ τριών πόντων, κυρίως από Γουίλμπεκιν και Ντόρσεϊ ξεκίνησαν την αντεπίθεση των Ισραηλινών, οι οποίοι μείωσαν αρχικά στους 8 (42-34) στο 17’ και στη συνέχεια έτρεξαν επιμέρους σκορ 9-3 για να πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο έχοντας «ροκανίσει» τη διαφορά στους 3 (46-43)!

Οι Παπαγιάννης, Παπαπέτρου και Τόμας «κουβάλησαν» επιθετικά τον Παναθηναϊκό στην τρίτη περίοδο, διατηρώντας τον μπροστά στο σκορ, παρά το γεγονός ότι ο Χάντερ και ο Γουίλμπεκιν έκαναν μεγάλη ζημιά στην «πράσινη» άμυνα. Με τρίποντο του Παπαπέτρου ο Παναθηναϊκός ξέφυγε εκ νέου με (45-54).

Όταν η Μακάμπι μείωσε στους 4 (52-56) ανέλαβε δράση ο Τόμας που «χτύπησε» στη ρακέτα των Ισραηλινών και επανέφερε το Τριφύλλι στο +9 (54-63), ενώ η διαφορά έγινε και πάλι διψήφια (57-67) με καλάθι του Ράις στο 27’. Ωστόσο, οι Πράσινοι αδράνησαν ξανά στην άμυνα και ιδίως στον τομέα των επιθετικών ριμπάουντ, δίνοντας την ευκαιρία στη Μακάμπι να μειώσει σε 69-65 στη λήξη της τρίτης περιόδου με επιμέρους σκορ 8-2.

Ο Παναθηναϊκός παρέμεινε μπροστά στο σκορ μέχρι το 33’, όταν η Μακάμπι έφερε το παιχνίδι στα ίσια (71-71) με τρίποντο του Ντόρσεϊ. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι με καλάθι του Μπράιαντ (79-77) και «κατέρρευσε», πετυχαίνοντας μόλις ένα δίποντο στα τελευταία έξι λεπτά του αγώνα!

Πέντε σερί πόντοι από Μπράιντ και Γουίλμπεκιν έδωσαν στη Μακάμπι «αέρα» 7 πόντων (86-79), με τους Πράσινους να μην έχουν καθαρό μυαλό στο τέλος, να αστοχούν σε συνεχόμενα τρίποντα και τους Ισραηλινούς να φτάνουν σε μια μεγάλη νίκη με 88-79.

Πηγή: sportdog.gr