«Βόμβα» της Σαουθάμπτον μέσα στο «Στάμφορντ Μπριτζ»

Η Τσέλσι του Φρανκ Λάμπαρντ ήθελε να νικήσει ώστε να πάει στο +6 από την Τότεναμ (την είχε νικήσει εκτός έδρας την προηγούμενη αγωνιστική), αλλά αντίθετα υπέστη την τρίτη συνεχόμενη ήττα στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με την Σαουθάμπτον να κάνει άλμα παραμονής.

Οι γηπεδούχοι στο πρώτο ημίχρονο φαίνεται ότι παρασύρθηκαν από το πνεύμα των Χριστουγέννων, πραγματοποιώντας μια από τις χειρότερες φετινές τους εμφανίσεις. Οι φιλοξενούμενοι αντίθετα, βασιζόμενοι στην «σφιχτή» άμυνά τους, έβγαιναν στις αντεπιθέσεις και μάλιστα άνοιξαν το σκορ στο 31′ με φανταστικό πλασέ του Ομπαφέμι.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «μπλε» δεν έκαναν και πολλά για να αλλάξουν την εικόνα της αναμέτρησης, με τον Ρέντμοντ να τελειώνει τη δουλειά στο 73′, εκμεταλλευόμενος το κενό της άμυνας των γηπεδούχων.

Με αυτόν τον τρόπο, οι «Άγιοι» ξέφυγαν στο +3 από την γραμμή του υποβιβασμού και επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ανάκαμψη.

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Κέπα, Ρούντιγκερ, Ζουμά (46′ Ζουμά), Τομόρι, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Εμερσον, Γουίλιαν (84′ Πέδρο), Χάντσον-Οντόι (67′ Πούλισικ), Αμπραχαμ

Σαουθάμπτον (Ραλφ Χάζενχιτλ): ΜακΚάρθι, Μπερτράντ, Σοάρες, Στέφενς, Μπέντναρεκ, Αρμστρονγκ (86′ Ρομέου), Ρέντμοντ, Χόιμπιεργκ, Γουόρντ-Πράουζ, Ανταμς (80′ Μπουφάλ), Ομπαφέμι (69′ Ινγκς).

Πηγή: to10.gr