Για το διπλό στη Βαρκελώνη ο Ολυμπιακός

O Ολυμπιακός παίρνει τη… σκυτάλη στις ελληνο-ισπανικές «μονομαχίες», καθώς αναμετράται την Παρασκευή (27/12, 22:00) με την Μπαρτσελόνα στο “Palau Blaugrana”.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται τη νίκη για να βελτιώσουν τη θέση τους στην κατάταξη, ωστόσο έχουν δύσκολο έργο κόντρα στους «μπλαουγκράνα» που… στρογγυλοκάθονται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αναντολού Εφές.

Οι Καταλανοί βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση, καθώς, μετά την εντός έδρας ήττα τους από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μετρούν τέσσερις σερί νίκες, την ώρα που οι Πειραιώτες έχουν τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια τους, με πιο πρόσφατη αυτή κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι. Η προϊστορία ευνοεί την Μπαρτσελόνα, καθώς, στις 25 αναμετρήσεις των δύο ομάδων από το 2000, η ισπανική ομάδα μετράει 16 νίκες και 9 ήττες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Σπανούλης έχει την ευκαιρία να «γράψει ιστορία» σε αυτό το παιχνίδι. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, ο οποίος έχει πετύχει 4.141 πόντους στην καριέρα του στη Euroleague, βρίσκεται μόλις 11 πίσω από τον πρώτο σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης, τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152), ο οποίος αποχώρησε πέρυσι από την ενεργό δράση, έχοντας αγωνιστεί (σχεδόν) σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του στην Μπαρτσελόνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ