«Καθάρισε» τη Λέστερ με ανατροπή η Μάντσεστερ Σίτι

Νικήτρια στη μάχη του «Etihad Stadium» αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας με 3-1 της Λέστερ και πλησιάζοντάς την στον έναν βαθμό (38 η Σίτι, 39 η Λέστερ που παραμένει στη δεύτερη θέση), μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου. Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα κυριάρχησαν πλήρως στον αγωνιστικό χώρο και πήραν ένα πέρα για πέρα δίκαιο τρίποντο.

Παρότι οι «πολίτες» ξεκίνησαν πολύ καλύτερα στον αγώνα με πολλές τελικές, δοκάρι με τον Ντε Μπρόινε στο 14΄ και μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαμπριέλ Ζεζούς στο 17΄, οι «αλεπούδες» ήταν αυτές που προηγήθηκαν στο 22΄ με τον συνήθη ύποπτο Τζέιμι Βάρντι. Ο 32χρονος επιθετικός σκόραρε (0-1) έπειτα από ατομική ενέργεια και εξαιρετικό σκαφτό πλασέ. Αυτό ήταν το 17ο γκολ του σε 18 αγωνιστικές.

Το προβάδισμα της Λέστερ κράτησε μόνο οκτώ λεπτά και μάλιστα η Σίτι κατάφερε να γυρίσει το ματς πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Το 1-1 έγινε στο 30΄ από τον Ριγιάντ Μαχρέζ, όταν ο Αλγερινός σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Κάσπερ Σμάιχελ.

Η ολική ανατροπή και το προβάδισμα της ομάδας του Γκουαρδιόλα (2-1) επιτεύχθηκε στο 43΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκιντογκάν, το οποίο κέρδισε ο Στέρλινγκ και υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR.

Το σκορ του ημιχρόνου υπέρ της Σίτι επέφερε δικαιοσύνη, αφού οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή 70-30% και τελικές εντός εστίας 11-2 μέχρι εκείνο το σημείο.

Οι «πολίτες» συνέχισαν να κυριαρχούν και στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να φτάσουν σε προβάδισμα ασφαλείας (3-1) στο 69΄, με προβολή του Γκαμπριέλ Ζεζούς ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια και ασίστ πάρε-βάλε του Ντε Μπρόινε.

Το σκορ αυτό έμελλε να είναι και το τελικό, κυρίως λόγω του τερματοφύλακα της Λέστερ.

Πηγή: sport-fm.gr