“Καλπάζει” αήττητος: Το “τραίνο” του ΠΑΟΚ πέρασε και από τη Νέα Σμύρνη

Ο ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Τσούμπα Άκπομ (γκολ και ασίστ ξανά) νίκησε 2-0 τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, συνεχίζει συγκάτοικος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή και έφτασε τα 50 σερί ματς αήττητος!

Ο ΠΑΟΚ φιλοξενήθηκε από τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη στην αναμέτρηση με την οποία έπεσε η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της SuperLeague 1 και επικράτησε με 2-0.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Τσούμπα Άκπομ ο οποίος πέτυχε το δεύτερο γκολ και ήταν αυτός που με κεφαλιά ψαράκι έδωσε την ασίστ στον Σβέριρ Ίνγκασον για ν’ ανοίξει το σκορ.

Ο Δικέφαλος παραμένει συγκάτοικος με τον Ολυμπιακό στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενώ έφθασε τα 50 διαδοχικά ματς στα οποία δεν έχει γνωρίσει την ήττα! Δείτε τα πέντε πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. Ο ΙΣΛΑΝΔΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε στο πρώτο ημίχρονο από τον Πανιώνιο. Και σε αυτά τα ματς όταν το φαβορί τα βρίσκει σκούρα στην έδρα του αουτσάιντερ – πόσο μάλλον όταν το ματς γίνεται στην έδρα του δεύτερου – υπάρχει και άγχος και προβληματισμός και φόβος ότι μπορεί να γίνει η… στραβή.

Σε αυτές τις περιπτώσεις χρειάζεται ψυχραιμία και κρύο αίμα. Εξ ιδιοσυγκρασίας αυτή την είχε ο Σβέριρ Ίνγκασον. Ο Ισλανδός στόπερ με ψυχραιμία τελείωσε τη φάση στο 48ο λεπτό και άνοιξε το σκορ και το δρόμο για την επικράτηση του ΠΑΟΚ.

Ο Ίνγκασον όχι μόνο έχει καταφέρει με το σπαθί του να κερδίσει θέση στο αρχικό σχήμα – εκμεταλλευόμενος τον τραυματισμό του Φερνάντο Βαρέλα – αλλά βοηθά και στο σκοράρισμα.

2. Η ΜΑΧΗ ΜΑΣΟΥΡΑ – ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ
Το πρώτο ημίχρονο παίκτηκε αρκετά από τη δεξιά επιθετική του Πανιωνίου και αντίθετα αριστερά αμυντική πλευρά του ΠΑΟΚ.

Κι εκεί βγήκε ένα ωραίο ζευγάρι με ελληνικό χρώμα. Ο Δημήτρης Γιαννούλης και ο Γιάννης Μασούρας έδωσαν πολλές μάχες.

Η αλήθεια είναι ότι ο μπακ-χαφ του Πανιωνίου ταλαιπώρησε αρκετά τον μπακ του ΠΑΟΚ. Όχι μόνο τον ανάγκασε να μείνει πίσω αρκετές φορές, αλλά δημιούργησε και ρήγματα από εκείνη την πλευρά για το Δικέφαλο.

Από την άλλη ο Γιαννούλης έδειξε χαμένος στη μετάφραση με τον Μπίσεσβαρ – σαφώς και ο Ολλανδός ευθύνεται ομοίως γι’ αυτό – και οι σέντρες που πέρασε δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα στην κυανέρυθρη άμυνα.

Έβγαλε και μια εξαιρετική μπαλιά για τον Μπίσεσβαρ, αλλά ο Ολλανδός ήταν σε θέση οφσάιντ.

3. Η ΑΙΩΝΙΑ ΛΙΑΚΑΔΑ ΕΝΟΣ ΚΑΘΑΡΟΥ ΜΥΑΛΟΥ
Ο Γιόσιπ Μίσιτς ήταν ο μοναδικός από το κέντρο του ΠΑΟΚ που είχε καθαρό μυαλό με τον Ντούγκλας Αουγκούστο να τον ακολουθεί.

Ο Κροάτης δεν κρύφτηκε, ζήτησε την μπάλα, την πήρε και στις περισσότερες περιπτώσεις τη μεταβίβασε σωστά ή με σχετική ασφάλεια στους συμπαίκτες του.

Το πρόβλημα για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο ημίχρονο ήταν ότι οι υπόλοιποι του κέντρου δεν ήταν στο ίδιο επίπεδο.

Ο Μπίσεσβαρ είχε κακές επιλογές, ο Καντουρί έβγαλε νεύρα – λόγω κι ενός τραυματισμού του – ο Λημνιός δεν κατάφερε ν’ απειλήσει με τις επελάσεις του.

4. Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛ ΜΕ ΑΚΠΟΜ-ΜΠΙΣΕΣΒΑΡ
Ο Αμπέλ Φερέιρα συνηθίζει να επιβραβεύει τους παίκτες που πηγαίνουν καλά και ν’ αλλάζει από ματς σε ματς ακόμη και στελέχη που έμοιαζαν βασικά, ενδεχομένως κι αναντικατάστατα.

Γι’ αυτό και βασικός ξανά ο Άκπομ, γι’ αυτό και βασικός ο Μπίσεσβαρ ο οποίος είχε καταλυτική συμβολή στη νίκη επί της Ξάνθης.

Μπορεί και οι δυο στο πρώτο ημίχρονο να μην ήταν καλοί – αντίθετα ήταν κάτω από το μέσο όρο των επιδόσεών τους – αλλά δεν έγιναν αλλαγή από τον Πορτογάλο.

Ο Άκπομ ήταν αυτός που με κεφαλιά ψαράκι προς τα… πίσω έδωσε την ασίστ στον Ίνγκασον, ο Μπίσεσβαρ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα παραλίγο να κάνει το 0-2.

Ο Άκπομ μάλιστα μετά από την ασίστ, πέτυχε και γκολ. Δεύτερο διαδοχικό ματς με γκολ και ασίστ. Ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε στο 62ο λεπτό ξανά κόρνερ από τα δεξιά, ο Μπίσεσβαρ έκανε το γύρισμα από αριστερά εντός περιοχής στο δεύτερο δοκάρι, ο Κρέπο στο άλλο (πρώτο) πήρε την κεφαλιά και ο Άκπομ με νέα κεφαλιά έβαλε ένα από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρα τους.

5. ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΟΡΝΕΡ ΚΑΙ Η ΑΔΙΚΙΑ
Για τον Πανιώνιο δεν ήλθε η καταστροφή με την ήττα από τον ΠΑΟΚ. Εντός προγράμματος μοιάζει καθώς υποδέχθηκε την ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα μαζί με τον Ολυμπιακό.

Του έβαλε δύσκολα για 45 λεπτά, θα ήταν νομοτελειακά δύσκολο να το κάνει σε όλο το ματς. Η ασθένεια εμφανίστηκε στα κόρνερ.

Πολύ κακή αντιμετώπιση από συνολικά όλη την άμυνα με τον Κόρμπο να καλείται να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Ίσως και ο Εμμανουηλίδης ν’ άργησε να μπει στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Πανιώνιος ζει υπό το βάρος των έξι βαθμών που του αφαιρέθηκαν φέτος. Σίγουρα, πάντως, δεν είναι τόσο κακή ομάδα όπως ο Παναιτωλικός.

Πηγή: sport24.gr