Νικητής ο Ναδάλ με 2-1 σετ τον εκπληκτικό Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεδίπλωσε για ακόμα μία φορά το πλούσιο ταλέντο του, κοίταξε στα μάτια τον Ράφα Ναδάλ, έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει, αλλά έχασε με 2-1 σετ.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας όλων των εποχών επικράτησε 7-6 στο πρώτο σετ, έχασε στο δεύτερο 7-5, δεχόμενος μπρέικ στο τελευταίο γκέιμ και πάλεψε μέχρι το τάι μπρέικ στον τελικό του Mubadala World Tennis Championships του Άμπου Ντάμπι.

Φανερά βελτιωμένος και σταθερός στο παιχνίδι του ο Τσιτσιπάς προδόθηκε από την κούραση, καθώς την Παρασκευή (20/12) κέρδισε με 2-1 σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο.2 στον κόσμο).

Ο Τσιτσιπάς ολοκλήρωσε τη χρονιά με εκπληκτικό τρόπο και άγγιξε το τρόπαιο κερδίζοντας για μία ακόμα φορά το χειροκρότημα του κοινού, αλλά και την υπόκλιση των αθλητών-φαινομένων του τένις.

Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στα πρώτα οκτώ γκέιμς με τον Τσιτσιπά να φτάνει επτά φορές σε μπρέικ πόιντ χωρίς να καταφέρει να το ολοκληρώσει. Ότι δεν κατάφερε ο Έλληνας πρωταθλητής το πέτυχε ο Ισπανός στο ένατο γκέιμ, όπου στο δεύτερο μπρέικ πόιντ κέρδισε το σετ και «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά. Ο Στέφανος όμως απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 5-5 με δικό του μπρέικ. Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσιτσιπάς έφτασε στο 7-3 και το κατέκτησε.

Στο δεύτερο σετ σέρβιρε πρώτος ο Ναδάλ, ο οποίος υπερασπίστηκε το σερβίς του, κάτι που έκανε με τη σειρά του και ο Τσιτσιπάς. Με το σκορ 6-5 ο Έλληνας τενίστας δεν κατάφερε να μείνει στο σετ και ο Ισπανός με μπρέικ έφτασε στο 7-5 και ισοφάρισε το ματς στο 1-1.

Στο τρίτο σετ ο Ναδάλ κατάφερε να πετύχει μπρέικ και να προηγηθεί 4-2 σε ένα κομβικό σημείο του τελικού, όμως ο Τσιτσιπάς όρθωσε ανάστημα και απάντησε άμεσα με δικό του μπρέικ (4-3). Η συνέχεια δεν είχε εκπλήξεις και το σετ οδηγήθηκε στο τάιμ μπρέικ. Εκεί ο Ναδάλ έδειξε πιο ψύχραιμος και με περισσότερο καθαρό μυαλό. Ο Τσιτσιπάς που τρεις ημέρες πριν έδωσε τρία απαιτητικά σετ απέναντι στο Τζόκοβιτς έχασε τον έλεγχο και τελικά γνώρισε την ήττα με 7-6.

Πηγή: zougla.gr