Ξανά παγκόσμιοι πρωταθλητές οι Νέοι της Ελλάδας, 6-4 την Σερβία

Η Εθνική μας ομάδα της υδατοσφαίρισης Νέων Ανδρών κέρδισε στον τελικό τη Σερβία με 6-4 και κατέκτησε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας για δεύτερη σερί διοργάνωση. Το 2017 στο Βελιγράδι είχε κερδίσει την Κροατία ενώ πέρσι είχε κατακτήσει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών.

Στην κορυφή του κόσμου ξανά η Ελλάδα. Η Εθνική μας Ομάδα των Νέων Ανδρών κέρδισε στον τελικό στο Κουβέιτ τη Σερβία με 6-4 και σήκωσε ξανά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπως και το 2017 στο Βελιγράδι.

Οι δυο ομάδες ήταν νευρικές στο ξεκίνημα και είχαν κακές επιλογές στην επίθεση με 0/2 στον παραπάνω. Η Εθνική μας μετά τα μισά πήρε μπρος και με τον Γκιουβέτση άνοιξε το σκορ με πέναλτι που κέρδισε ο Νικολαΐδης. Ο Αλαφραγκής με υπέροχο σουτ από την περιφέρεια πέτυχε και το 2-0, με την «γαλανόλευκη» να παίζει εξαιρετική άμυνα και να έχει φυσικά ένα καλό προβάδισμα από το πρώτο οκτάλεπτο.

Κλειστό και το δεύτερο οκτάλεπτο. Οι άμυνες ήταν σκληρές, οι επιλογές στον παίκτη παραπάνω κακές με την Εθνική μας βέβαια να ξεφεύγει και 3-0 με γκολ του Αλαφραγκή (παίκτη παραπάνω) και τους Σέρβους να απαντούν με τον Ράντοβιτς (στον παραπάνω). 3-1 το ημίχρονο υπέρ της Εθνικής μας με τη «γαλανόλευκη» να μετρά 1/5 στον παραπάνω και ίδιο ποσοστό είχαν και οι Σέρβοι μετά το τέλος και της δεύτερης περιόδου.

Το ίδιο σκηνικό και στο τρίτο οκτάλεπτο με την Εθνική μας να παίζει εξαιρετική άμυνα και να μην δέχεται γκολ. Οι Σέρβοι έπαιρναν ποινές αλλά δεν έβρισκαν στόχο ενώ η Εθνική μας είχε τις δικές της καλές στιγμές αλλά το 4-1 δεν ήρθε.

Μπήκαμε στο τελευταίο οκτάλεπτο. Ο Τσβέτκοβιτς με γκολ στον παραπάνω μειώνει για τους Σέρβους στο γκολ (2-3). Ο Γκιουβέτσης όμως απαντά αμέσως και κάνει το 4-2. Υπέροχο τέρμα από την περιφέρεια. Η άμυνά μας και ο τερματοφύλακας μας Νίκος Μητράκης απίθανοι. Ο Νικολαίδης έκανε το 5-2 αλλά οι Σέρβοι επιστρέφουν και μειώνουν σε 5-4! Ο Κάκαρης όμως σε μια κρίσιμη επίθεση με παίκτη παραπάνω, έκανε το 6-4 2.15 για το τέλος.

Στα δυο τελευταία λεπτά δεν άλλαξε τίποτα και η Εθνική μας κατέκτησε πανάξια τον τίτλο.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 1-1, 0-0, 3-3
Ελλάδα: Αλαφραγκής 2, Γκιουβέτσης 2, Νικολαίδης 1, Κάκαρης 1.
Σερβία: Ράντοβιτς 1, Τσβέτκοβιτς 1, Μπράνκοβιτς 1, Στανόγεβιτς 1.

Πηγή: fosonline.gr