Ολυμπιακός: Ήταν σαρωτικός για ένα ημίχρονο με την ΑΕΛ

Ακόμα μία ποδοσφαιρική παράσταση από τον Ολυμπιακό του Πέδρο Μαρτίνς που διέσυρε την ΑΕΛ με 4-1 σημειώνοντας όλα του τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Το παιχνίδι με την ΑΕΛ ήταν ειδικών συνθηκών εξαιτίας της τιμωρίας που είχε επιβληθεί στον Ολυμπιακό. Και αυτό το εμπόδιο το ξεπέρασαν εύκολα και γρήγορα οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με σκορ 4-1 της ΑΕΛ κάνοντας ένα φανταστικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο σημείωσαν όλα τα γκολ τους. Η ομάδα του Μαρτίνς συνέχισε στο δρόμο των εύκολων νικών στο πρωτάθλημα και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι την ΑΕΛ και πριν δύο χρόνια ο Ολυμπιακός την είχε νικήσει πάλι με το ίδιο σκορ (4-1).

Ενδεκάδα με νέα πρόσωπα
Είχε νέα πρόσωπα η ενδεκάδα του Ολυμπιακού στο παιχνίδι με την ΑΕΛ, αφού ο Πέδρο Μαρτίνς για πρώτη φορά έβαλε από την αρχή τον Μπρούνο, ενώ δίπλα στον Αβραάμ έπαιξε ο Μπα με τον Γκασπάρ να αγωνίζεται ως δεξί μπακ. Στην επίθεση έπαιξαν και πάλι μαζί οι Σουντανί, Ελ Αραμπί. Από την άλλη η ΑΕΛ παρατάχθηκε με αμυντικούς προσανατολισμούς στο παιχνίδι και με τον Ουάρντα να παίρνει πάνω του όλες τις επιθέσεις της ομάδας του. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με τη λογική της… Τρίπολης. Δηλαδή έψαξε ένα γρήγορο γκολ για να κάνει εύκολη τη ζωή του.

Καταιγιστικό ξεκίνημα
Οι Πειραιώτες πήραν τα ηνία του αγώνα απέναντι σε μία ομάδα που έδειξε φοβισμένη στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο 9′ οι Πειραιώτες έκρυψαν τη μπάλα με τον Σουντανί, τον Μπρούνο και τον Ελ Αραμπί να αλλάζουν με ταχύτητα τη μπάλα και ο τελευταίος να περνάει στον Τσιμίκα, ο οποίος έβγαλε τη σέντρα και ο Μασούρας έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό. Οι “βυσσινί” πριν προλάβουν να καταλάβουν τι έγινε δέχτηκαν και δεύτερο γκολ στο 11′ με τον Σουντανί να πασάρει στον Μασούρα που ήταν μόνος του αριστερά και με άψογο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η “καταιγίδα” των Πειραιωτών δεν κόπασε και στο 17′ σημειώθηκε και τρίτο γκολ με τον Καμαρά να περνάει κάθετα την μπάλα στον Σουντανί, ο οποίος “χόρεψε” τον Μόρα και με σουτ έκανε το 3-0.

Το 14ο του Ελ Αραμπί
Κάπου εκεί το ματς τελείωσε οριστικά με τον Ολυμπιακό να κάνει εκρηκτικό ξεκίνημα για δεύτερο σερί παιχνίδι. Οι “ερυθρόλευκοι” συνέχισαν να ελέγχουν το ματς και να ψάχνουν κι άλλα γκολ, ενώ είχαν όλη την άνεση να προσφέρουν θέαμα σε όσους παρακολουθούσαν τηλεοπτικά την αναμέτρηση. Στο 35′ ο Ελ Αραμπί ανατράπηκε από τον Μόρα και σωστά ο Σέζος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Μαροκινός ευστόχησε στο 37′ και έκανε το 4-0 για την ομάδα του Πειραιά. Τα λεπτά που απέμεναν για το φινάλε της αναμέτρησης ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με την ΑΕΛ να μην μπορεί να αντιδράσει και ούτε καν να σταματήσει την ορμή των ποδοσφαιριστών του Πέδρο Μαρτίνς. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι στο 4-0.

Ξεκούρασε και παίκτες
Το παιχνίδι με την ΑΕΛ είχε τελειώσει από το 17′ όταν και το σκορ είχε γίνει 3-0 για τον Ολυμπιακό. Το υπόλοιπο της αναμέτρησης ήταν τυπική διαδικασία και φάνηκε αυτό πολύ περισσότερο στην επανάληψη. Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς είχαν βγάλει το πόδι από το γκάζι και απλά έκαναν διαχείριση του σκορ και του χρόνου που απέμενε. Οι “ερυθρόλευκοι” ήλεγχαν τον αγώνα και δεν έδειχναν να κινδυνεύουν από την ΑΕΛ. Παρόλα αυτά στο 56′ μία γκάφα του Γκασπάρ και άλλη μία του Σα έδωσαν το δικαίωμα στον Ουάρντα να σκοράρει και να μειώσει σε 4-1. Ο ποδοσφαιριστής των “βυσσινί” μπορεί να έτρεξε για να κάνει γρήγορα τη σέντρα, όμως, η συνέχεια δεν τον δικαίωσε.

Η ΑΕΛ έκανε λίγα πράγματα μετά το γκολ του Ουάρντα με τον Ολυμπιακό να κοντρολάρει το παιχνίδι και απλά να περιμένει το χρόνο να κυλήσει. Οι Πειραιώτες έχουν μπροστά τους και τον αγώνα στον Βόλο και δεν ήθελαν να σπαταλήσουν δυνάμεις. Το μεγάλο σκορ και η εικόνα του ματς έδωσε το δικαίωμα στον Πέδρο Μαρτίνς να προχωρήσει σε αλλαγές και να ξεκουράσει κάποιους από τους βασικούς του. Ο Ελ Αραμπί, ο Σουντανί και ο Τσιμίκας είναι οι ποδοσφαιριστές που πήραν ανάσες με τους δύο τελευταίους μάλιστα να έχουν και κάποιες μικρό ενοχλήσεις. Γκερέρο, Μπενζιά και Τοροσίδης πήραν χρόνο συμμετοχής σε ένα ματς που είχε… σβήσει μετά τα τέσσερα γκολ του πρώτου ημιχρόνου. Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός έφτασε σε μία ακόμα άνετη επικράτηση για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Μικρογραφία
Ολυμπιακός-ΑΕΛ 4-1

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)

Σκόρερ: 9′ Μασούρας, 11′ Μασούρας, 17′ Σουντανί, 37′ πεν. Ελ Αραμπί, 56′ Ουάρντα

Κίτρινες: 89′ Μπρούνο

Συνθέσεις:
Ολυμπιακός: Σα, Γκασπάρ, Παπαδόπουλος, Μπα, Τσιμίκας (81′ Τοροσίδης), Μπουχαλάκης, Καμαρά, Μασούρας, Μπρούνο, Ελ Αραμπί (65′ Γκερέρο), Σουντανί (74′ Μπενζιά)

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα, Μιλοσάβλιεβιτς, Ζίζιτς, Μόρας (78′ Φιλίποβιτς), Σετσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (59′ Μπάλλος), Νούνιτς (70′ Πίνακας), Στάνκοβιτς.

Πηγή: fosonline.gr