Στην Μόσχα αναρωτιούνται για το πού πήγε ο πραγματικός τους χειμώνας

Οι κάτοικοι της Μόσχας διερωτώνται πού πήγε ο χειμώνας, καθώς οι υψηλότερες θερμοκρασίες εδώ και 133 χρόνια για τον μήνα Δεκέμβριο καταγράφονται αυτήν την εποχή, στερώντας από τη ρωσική πρωτεύουσα την παραδοσιακή εικόνα της με το χιόνι που καλύπτει τα πάντα.

«Αυτός δεν είναι ο χειμώνας μας», δήλωσε η συνταξιούχος Λουντμίλα Μπιριούκοβα. «Ήλθε από κάπου αλλού. Εμείς, είμαστε συνηθισμένοι σε πραγματικούς χειμώνες».

Σε μια εποχή όπου το χιόνι καλύπτει συνήθως τους δρόμους και παγοκρύσταλλοι κρέμονται από τα κτίρια, ο υδράργυρος στη Μόσχα αναμένεται να φθάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου απόψε, σύμφωνα με την Έλενα Βόσολιουκ, της μετεωρολογικής υπηρεσίας FOBOS.

Η τελευταία φορά που ο υδράργυρος Μόσχα ανήλθε άνω των 5,3 βαθμών Κελσίου τη 18η Δεκεμβρίου ήταν το 1886, εξήγησε η επιστήμονας. Η συνήθης θερμοκρασία του αέρα για τη 18η Δεκεμβρίου είναι -6,2 βαθμοί Κελσίου, σύμφωνα με το ρωσικό Κέντρο Ερευνών Υδρομετεωρολογίας.

Η εκτός εποχής ζέστη οφείλεται σε ένα ατμοσφαιρικό μέτωπο από τον Ατλαντικό Ωκεανό και βροχή, όχι χιόνι, προβλέπεται για την Πρωτοχρονιά.

Μάλιστα, δεν είναι μονάχα οι άνθρωποι που έχουν εκπλαγεί από το τοπίο. Στον Βοτανικό Κήπο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, οι γάλανθοι και τα ροδόδεντρα είναι μεταξύ των φυτών που λανθασμένα νόμιζαν ότι διανύουμε μια πρώιμη άνοιξη.

«Τα φυτά παραπλανήθηκαν από τον (ζεστό καιρό) και αποφάσισαν ότι έχει ήδη έλθει η άνοιξη, επομένως άνθισαν» σημείωσε ο βοτανολόγος Αντόν Ντούμπινιουκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ