Φρεντέτ για άδειο ΟΑΚΑ: Μας έλειψε ο κόσμος και η ενέργεια που μας μεταφέρει

Ο Παναθηναϊκός νίκησε τη χθεσινοβραδινή «μάχη» με τον… κακό του εαυτό και τις άδειες εξέδρες του ΟΑΚΑ, παρέβλεψε τις τάσεις… αυτοχειρίας του και επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα, έχοντας μάλιστα καθηλωμένο με πέντε φάουλ τον αρχηγό του Νικ Καλάθη στα τελευταία κρίσιμα λεπτά (σ.σ. συμπλήρωσε 5 φάουλ στα 3.31΄ πριν από τη λήξη). Πλέον με ρεκόρ 9-5 το «τριφύλλι» φιγουράρει στην πρώτη εξάδα της κατάταξης της Euroleague και… κρυφοκοιτάζει την τετράδα, που δίνει και το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ.

Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν στην αγχωτική νίκη (81-78) επί της Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς να έχουν «καθαρίσει» την αναμέτρηση από το υποδειγματικό τους τρίτο δεκάλεπτο, αλλά τα λάθη του… επιλόγου «ανέστησαν» την τουρκική ομάδα, η οποία μετά το ανταγωνιστικό της πρώτο ημίχρονο φαινόταν στην επανάληψη σα να μην είχε βγει ποτέ στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός της έδωσε… πατήματα στο τελευταίο εξάλεπτο, μέσα από τα μαζεμένα λάθη που έγιναν στην άμυνα, και δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη η Φενέρ έδειχνε ικανή για ένα πολύτιμο «διπλό», το οποίο θα της έδινε και πάλι… σφυγμό στην προσπάθεια που κάνει για να προλάβει τα πλέι οφ.

Η ψυχραιμία όμως του πρωταγωνιστή της χθεσινής επιτυχίας, Τζίμερ Φρεντέτ (22π., 3/3δ., 10/11β., 2/6τρ., 2ρ., 3κλ., 2σ.), από τη γραμμή των ελευθέρων βολών, τομέας που πλήγωσε και εχθές το «τριφύλλι» (23/31), αποτέλεσε το «κλειδί» της νίκης.

Ο Αμερικανός γκαρντ μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τη δύσκολη νίκη επί της Φενέρ που… παραπαίει βαθμολογικά και την αγωνιστική… καθίζηση των «πράσινων» στα τελευταία λεπτά, που ευτυχώς δεν στοίχισαν στη ομάδα του Ρικ Πιτίνο.

Επίσης, ο 30χρονος «εκτελεστής» στάθηκε στις άδειες, λόγω τιμωρίας, εξέδρες του ΟΑΚΑ, εστίασε στην επόμενη κρίσιμη εκτός έδρας αποστολή των «πράσινων» στο Τελ Αβίβ, απέναντι στη Μακάμπι του Γιάννη Σφαιρόπουλου (19/12), ενώ σχολίασε και την αμυντική προσφορά του, για την οποία, μάλιστα, πήρε τα εύσημα από τον Ρικ Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Τζίμερ Φρεντέτ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ):

– Αγχωτική, αλλά πολύτιμη η νίκη επί της Φενερμπαχτσέ στο άδειο ΟΑΚΑ.

«Όντως ήταν μία μεγάλη νίκη για εμάς. Και οι δύο ομάδες πάλεψαν απεγνωσμένα για τη νίκη. Εμείς έπρεπε να βρούμε στην τέταρτη περίοδο και πάλι τη χαμένη μας ενέργεια. Αποδώσαμε ένα τέλειο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά στο τέλος χάσαμε τη διάρκεια μας. Στο τέταρτο δεκάλεπτο σταματήσαμε να εκτελούμε σωστά το πλάνο, αλλά είχαμε την ψυχραιμία για να φτάσουμε στη νίκη».

– Σε προβληματίζει το γεγονός ότι στον… επίλογο του αγώνα απωλέσατε μία πολύτιμη διαφορά (+13, 74-61 στο 34΄);

«Ξέραμε ότι θα αντιδράσει η Φενέρ. Πρόκειται για μία εξαιρετική ομάδα, ανεξαρτήτως του αρνητικού ρεκόρ της, η οποία εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη και τις κακές άμυνες μας, ενώ έβαλε σπουδαία σουτ και ήταν επιθετική σε άμυνα και επίθεση. Πρέπει να κρατήσουμε οδηγό το τρίτο δεκάλεπτο και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Δεν πρέπει να ξαναβρεθούμε σε τέτοια κατάσταση και να επιτρέπουμε στον αντίπαλο να επιστρέφει στο ματς. Σίγουρα μα προβληματίζει η απόδοση του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά θα εξετάσουμε όλα τα λάθη που κάναμε και θα προσπαθήσουμε να μην επαναληφθούν. Σίγουρα όμως σημασία έχει η νίκη και απόψε εμείς ήμασταν αυτοί που χαμογέλασαν στη λήξη».

– Πως ήταν να αγωνίζεσαι σε ένα άδειο ΟΑΚΑ και πως σχολιάζεις την τιμωρία της Euroleague, πριν από ένα τόσο κρίσιμο ματς σαν αυτό με τη Φενέρ;

«Ήταν λίγο άβολη και περίεργη η εικόνα στις εξέδρες. Μας έλειψε ο κόσμος και η ενέργεια που μας μεταφέρει. Θα θέλαμε να τον έχουμε μαζί μας σε αυτόν τον αγώνα, απέναντι σε μία τόσο σπουδαία ομάδα και στο τέλος να πανηγυρίσει μαζί μας. Η Euroleague πήρε μια απόφαση και έπρεπε να… ζήσουμε με αυτή. Ευτυχώς πήραμε μία πολύτιμη νίκη».

– Η… διαβολοβδομάδα ολοκληρώνεται για εσάς στο Τελ Αβίβ, απέναντι στην ισχυρή Μακάμπι (19/12, 21:05).

«Γνωρίζουμε τη δυναμική της Μακάμπι. Είναι μία πειθαρχημένη ομάδα και μας περιμένει ακόμη μία δύσκολη αποστολή. Έχουμε δείξει κάποια θετικά δείγματα στις τελευταίες εκτός έδρας δοκιμασίες μας και σίγουρα αναζητάμε μία πολύτιμη εκτός έδρας νίκη. Όλοι θα παλέψουμε για το καλύτερο».

– Απέναντι στη Φενερμπαχτσέ, πάντως, μας έδειξε και λίγο από τις αμυντικές… αρετές σου.

«Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος, να μαθαίνω, να εξελίσσω το παιχνίδι μου και να εκτελώ τις οδηγίες του προπονητή. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ευρώπη έπρεπε να προσαρμόσω πολλά νέα δεδομένα στο παιχνίδι μου. Συνεχίζω να δουλεύω σε όλους τους τομείς».