Όλγα Γεροβασίλη: Οργουελικής έμπνευσης η πολιτική και ο προϋπολογισμός της ΝΔ

«Η πολιτική και ο προϋπολογισμός της ΝΔ είναι οργουελικές εμπνεύσεις. Λένε «άριστοι» και εννοούν «αρεστοί». Λένε «επιτελικό» κράτος και εννοούν πελατειακό και ετσιθελικό», κατήγγειλε, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

«Με την λάσπη που έριξε η ΝΔ για τους μετακλητούς, χτίζει το επιτελείο της με διπλάσιους μετακλητούς με πολλαπλάσιες αμοιβές», είπε η κ. Γεροβασίλη και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «παριστάνει πως ενδιαφέρεται για τα σώματα ασφαλείας, ωστόσο στον Προϋπολογισμό του αρμόδιου υπουργείου βλέπουμε αύξηση 5 εκατ. ευρώ σε παροχές για τα γραφεία της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου».

Η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε εξάλλου ότι «η κυβέρνηση προσλαμβάνει εκτός Πανελληνίων χιλιάδες ειδικούς φρουρούς και με 2-3 μήνες εκπαίδευση μόνο, οπλίζει το χέρι τους και τους βγάζει στο δρόμο, και αυτό είναι επικίνδυνο πρωτίστως για τους ίδιους».

«Κάποιοι στην κυβέρνηση επιδιώκουν συνειδητά την αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας των πολιτών για να δικαιολογήσουν τα μέτρα που παίρνουν.

Η πολιτική ηγεσία οφείλει να εγγυάται ότι το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας κάνει τη δουλειά του, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους και να το προστατεύει από αυτούς που προσπαθούν με ακραίες φωνές να το καπηλευτούν και να το εξαχρειώσουν», δήλωσε η κ. Γεροβασίλη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ