Δίκη Τοπαλούδη: Νέες αποκαλύψεις για την δολοφονία της άτυχης φοιτήτριας

Σε φορτισμένο κλίμα συνεχίζεται η δεύτερη ημέρα της δίκης για την αποτρόπαιη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο αφού βιάστηκε πρώτα από τους δύο κατηγορούμενους, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Η διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνεχίζεται με την ολοκλήρωση της εξέτασης του επικεφαλής του κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού, Θωμά Ζόβα, ο οποίος εξιχνίασε ταχύτατα το φρικτό έγκλημα.

Ο μάρτυρας επανέλαβε ότι το πτώμα της φοιτήτριας εντοπίστηκε να επιπλέει σε απόκρημνη παραλία και πως τα πράγματά της βρέθηκαν σε διάφορα σημεία. Όπως σημείωσε ο κ. Ζόβας, το εσώρουχο της 19χρονης ήταν σκισμένο, γεγονός που καταδεικνύει ότι η κοπέλα υπέστη βία. «Κάποιος το τράβηξε για το σκίσει», ισχυρίστηκε ο λιμενικός.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο 20χρονος αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος υπήρξε συνεργάσιμος, «καθόλου φοβισμένος και ψύχραιμος» κατά την εξέτασή του, εν αντιθέσει με τον 21χρονο Ροδίτη, ο οποίος δεν ήταν συνεργάσιμος «είχε έντονο χαρακτήρα και έδειχνε ότι ήταν ένας άνθρωπος που επιθυμούσε τον καβγά». Ο λιμενικός, αναφερόμενους στους γονείς του 21χρονου είπε πως ο πατέρας του δεν έλεγε πού είναι ο γιος του, ενώ η μητέρα του, αν και είχε αρχικά άριστη συνεργασία με τις Αρχές, είχε εξαφανιστεί στη συνέχεια για ένα τετράωρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ