Διπλό πρόκρισης στην Ξάνθη ο Άρης

Με κορυφαίο παίκτη τον Γιάννη Φετφατζίδη και σκόρερ τον Μπράουν Ιντέγε, ο Άρης νίκησε στα Πηγάδια με 0-1 την Ξάνθη και έκανε αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ωραίο ματς στα Πηγάδια ανάμεσα στην Ξάνθη και τον Άρη στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι Κίτρινοι με κεκτημένη ταχύτητα από τη σπουδαία νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα, κατάφεραν να φύγουν νικητές και από την έδρα των Ακριτών, επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Μπράουν Ιντέγε στο 17ο λεπτό έπειτα από εξαιρετική συνεργασία Φετφατζίδη και Λάρσον.

Καλύτεροι οι φιλοξενούμενοι στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς. Μάλιστα, λίγο πριν από το τέλος του παιχνιδιού, ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο MVP Φετφατζίδης πάσαρε στον Μαντσίνι, εκείνος πλάσαρε όμορφα, αλλά το γκολ του δεν μέτρησε διότι ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ.

ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΜΕ ΟΥΣΙΑ Ο ΑΡΗΣ
Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης της Ξάνθης με τον Άρη, οι Θεσσαλονικείς είχαν σαφέστατα το πάνω χέρι. Η ομάδα του Μίχαελ Ένινγκ έκλεισε πολύ καλά τους χώρους, έκοψε στη μέση τους γηπεδούχους και έκανε το παιχνίδι της δημιουργώντας κινδύνους μπροστά από την εστία του Μπέντο.

Φετφατζίδης, Λάρσον, Γκάμα και Ματίγια έκαναν παιχνίδι με άνεση και στα πρώτα λεπτά θα μπορούσαν να βρουν γκολ αν τα τελειώματα που επιχείρησαν έβρισκαν στόχο.

Βέβαια, με τον Άρη να… τρέχει και την Ξάνθη να μην μπορεί ν’ ακολουθήσει όπως ήταν ποδοσφαιρικά λογικό, κάποια στιγμή η πίεση θ’ αποκτούσε ουσία. Αυτό έγινε στο 17ο λεπτό όταν ο Φετφατζίδης από δεξιά άνοιξε υπέροχα την μπάλα στον Λάρσον και ο Σουηδός με ωραία πάσα βρήκε τον Ιντέγε ο οποίος φάτσα με την εστία δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 0-1.

Από εκεί και πέρα το σύνολο του Παράσχου προσπάθησε να πάρει χώρους και να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, αλλά οι γηπεδούχοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τους διαδρόμους που άφησε ανοιχτούς ο Άρης και περισσότερο επιχείρησαν ν’ απειλήσουν με μακρινά σουτ που δεν αποτέλεσαν πρόβλημα για τον έμπειρο, Κουέστα.

ΧΩΡΙΣ ΓΚΟΛ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ
Ισορροπημένο ήταν το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, χωρίς οι δύο ομάδες να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο γκολ. Η Ξάνθη ήταν σαφώς καλύτερη σε σύγκριση με το πρώτο μέρος και επιχείρησε πιο αποφασιστικά να κυνηγήσει το γκολ της ισοφάρισης και να κόψει τη φόρα του Άρη.

Οι Κίτρινοι, πάντως, ήταν σωστοί στις αντιδράσεις τους…

Βασισμένοι στη σταθερή άμυνα, στις καλές αντεπιθέσεις και τις όμορφες συνεργασίες μπόρεσαν και κράτησαν το υπέρ τους 0-1, πραγματοποιώντας αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Κορυφαίος του παιχνιδιού ήταν αναμφισβήτητα ο Γιάννης Φετφατζίδης που κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, πράγμα που έφτιαξε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την εστία του Μπέντο. Άξιος συμπαραστάτης του “Φέτφα” ο Ματίγια που επίσης έδωσε σημαντικές μάχες για να πάρει η ομάδα του το θετικό αποτέλεσμα.

Στο τέλος του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 89′ μετά από πάσα στην περιοχή του Άρη, ο Φοσέ βγήκε φάτσα με την εστία και πλάσαρε άουτ σε πρώτο χρόνο στην κορυφαία στιγμή των Ακριτών στο παιχνίδι.

Έδρα: Xanthi Arena

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Γεώργιος Χατζηνάκος (Δράμας), Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

4ος: Αλέξανδρος Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Μπέντο, Τερκί, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Καμαρά, Μπαριέντος (71′ Κοβάτσεβιτς), Μουλέν (58′ Ντε Αμορίμ (71΄Φοσέ), Σόσα, Κασάδο, Τζουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

ΑΡΗΣ (Μίχαελ Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ, Βέλεθ, Δεληζήσης, Κόρχουτ, Σάσα, Ματίγια, Φετφατζίδης, Λάρσον (59′ Ντουρμισάι), Μπρούνο Γκάμα (69′ Μαντσίνι), Ιντέγε (82′ Μπα).

Γκολ: 17′ Ιντέγε

Κίτρινες: 10′ Λισγάρας, 47′ Τζουρίσκοβιτς

Κόκκινες:

Πηγή: sport24.gr