«Ερυθρόλευκο» το ντέρμπι και η κορυφή με γκολάρα του Ελ Αραμπί

Σε ένα άδειο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” λόγω της τιμωρίας του Ολυμπιακού οι Ερυθρόλευκοι πήραν μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0 στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ, ανεβαίνοντας στην κορυφή της Superleague με 41 βαθμούς.

Οι δύο ομάδες μοιράστηκαν εντυπώσεις, καθώς οι Πράσινοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος και οι Πειραιώτες στο δεύτερο, όμως τελικά οι γηπεδούχοι αποδείχτηκαν πιο ουσιαστικοί φτάνοντας στο τρίποντο με γκολ του Ελ Αραμπί στο 74′.

Παράπονα για την διαιτησία του Φινλανδού Γκεστράνιους έχουν στο Τριφύλλι, καθώς “φωνάζουν” για μια φάση στο 51′, όπου ο Μπα φαίνεται να πατάει μέσα στην περιοχή τον Μακέντα, αλλά μετά την χρήση VAR δεν υποδείχτηκε κάτι.

ΤΟ ΜΑΤΣ: Αρκετά δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο άδειο “Καραϊσκάκης”, καθώς οι Πράσινοι πίεζαν παντού τους παίκτες του Ολυμπιακού, που έμοιαζαν λίγο εκτός ρυθμού, ίσως και λόγω της απουσίας των οπαδών τους. Στο 9′ σημειώθηκε η πρώτη απειλητική στιγμή στα “καρέ” του Ολυμπιακού, όταν ο Ζαχίντ έκανε το γύρισμα, αλλά ο Σα έδιωξε με το ένα χέρι.

Οι Πράσινοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, έχοντας κερδίσει τον χώρο του κέντρου, κυκλοφορώντας εξαιρετικά την μπάλα και βγάζοντας ταχύτατες αντεπιθέσεις όταν την έπαιρναν στα πόδια τους. Ο Ολυμπιακός έδειχνε εκτός κλίματος, παρόλα αυτά είχε την πρώτη πολύ καλή στιγμή στο ματς, όταν στο 22′ ο Ποντένσε έβγαλε όμορφα στον Μασούρα, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Διούδης απέκρουσε με δυσκολία.

Στο 25′ και πάλι ο Μασούρας απείλησε με κεφαλιά, όμως αυτή τη φορά ο κίπερ του Τριφυλλιού μπλόκαρε εύκολα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Παναθηναϊκός γύρισε πανέμορφα την μπάλα, αυτή έφτασε στα αριστερά στον Κουρμπέλη, ο οποίος έκανε το γύρισμα και ο Δώνης έπιασε το δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα να… γλείψει το δεξί δοκάρι του Σα.

Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη είχαν ανεβάσει ρυθμούς και στο 27′ σκόραραν με τον Γιόχανσον, όμως το γκολ ακυρώθηκε ορθά, καθώς ο Σουηδός μπακ ήταν σε θέση οφσάιντ. Οι Ερυθρόλευκοι συνέχισαν τα αβίαστα λάθη, οι Πράσινοι είχαν εξαιρετική ανάπτυξη και στο 43′ είδαν ξανά τον Γιόχανσον να μπαίνει στην περιοχή, τετ-α-τετ με τον Σα, όμως ο Πορτογάλος απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο προηγούμενο λεπτό ο Σεμέδο είχε ανησυχήσει τον Διούδη με μια καλή κεφαλιά, όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων ήταν σε ετοιμότητα. Τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν μια αδύναμη κεφαλιά του Μακέντα στο 44′, που κατέληξε άνετα στην αγκαλιά του Σα, για να παραμείνει έτσι το 0-0.

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Πέδρο Μαρτίνς έβαλε στο ματς τον Μπενζιά στη θέση του Μασούρα, αλλάζοντας την διάταξη του Ολυμπιακού σε 4-3-3, βάζοντας τον Μπενζιά στα χαφ και περνώντας τον Βαλμπουενά αριστερά στην επίθεση. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πιέσουν, χωρίς να δημιουργήσουν μεγάλη φάση στα “καρέ” του Παναθηναϊκού.

Στο 51′ έγινε η φάση που θα συζητηθεί, καθώς ο Μπα φαίνεται να πατάει μέσα στην περιοχή τον Μακέντα, με τον διαιτητή Γκεστράνιους να πηγαίνει στο VAR, αλλά τελικά να μην δίνει τίποτα, προκαλώντας τις αντιδράσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Ο Ιταλός φορ ήταν και αυτός που έχασε την πρώτη καλή στιγμή του Τριφυλλιού στο δεύτερο μέρος, όταν μπήκε στο 58′ στην περιοχή από αριστερά, αλλά το αριστερό σουτ που έπιασε έφυγε αρκετά έξω.

Στο 60′ ο Μαρτίνς έβαλε στο παιχνίδι και τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος στην πρώτη του επαφή μπήκε στην περιοχή, αλλά το πλασέ με το εξωτερικό που επιχείρησε έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Διούδη, χάνοντας έτσι τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Ολυμπιακός ήταν πολύ ανώτερος στο δεύτερο μέρος, έχοντας πάρει τον έλεγχο και κλείνοντας τους Πράσινους στην περιοχή τους και τελικά σε μία από τις επιθέσεις του κατάφερε να βάλει το σκορ που έκρινε την αναμέτρηση.

Ο Βαλμπουενά, λοιπόν, έβγαλε όμορφη σέντρα από δεξιά και στην καρδιά της περιοχής πετάχτηκε ο Ελ Αραμπί, που με φοβερό γυριστό σουτ στην κίνηση νίκησε τον Διούδη κάνοντας το 1-0. Ο Δώνης πέρασε στο ματς τους Μπεκ, Περέα και Καμπετσή προσπαθώντας να διεκδικήσει κάτι από τα εναπομείναντα λεπτά της αναμέτρησης, όμως τελικά οι Πράσινοι δεν τα κατάφεραν κι έτσι ο Ολυμπιακός πήρε μια πολύ δύσκολη, αλλά και σπουδαία νίκη με 1-0, ανεβαίνοντας πλέον μόνος του στην κορυφή της Superleague.

Ολυμπιακός (4-2-3-1): Σα, Ελαμπντελαουί, Μπα, Σεμέδο, Τσιμίκας, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Ποντένσε (60’ Χριστοδουλόπουλος), Βαλμπουενά (90’+5΄ Κούτρης), Μασούρας (46’ Μπενζιά), Ελ Αραμπί.

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (83’ Καμπετσής), Μπουζούκης, Ζαχίντ (71’ Μπεκ), Χατζηγιοβάνης (78’ Περέα), Μακέντα.

Πηγή: sportdog.gr