Θρίλερ με τo ουκρανικό αεροσκάφος: Ιρανικός πύραυλος το κατέρριψε κατά λάθος

Σοκ στο Ιράν προκαλούν οι αποκαλύψεις που έρχονται από πηγές του αμερικανικού πενταγώνου και των μυστικών υπηρεσιών του Ιράκ.

Σύμφωνα με το newsweek.com το μοιραίο Μπόινγκ που συνετρίβη στην Τεχεράνη καταρρίφθηκε “μάλλον κατά λάθος” από Ιρανικό αντιαεροπορικό πύραυλο!

Συγκεκριμένα ένας ανώτερος υπάλληλος των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ και ένας Ιρακινός αξιωματούχος της μυστικής υπηρεσίας του Ιράκ, δήλωσαν στο Newsweek ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από ένα Ρωσικό σύστημα πυραύλων Tor-M1, γνωστό στο ΝΑΤΟ ως Γάντι (Gauntlet).

Η πτήση 752 των ουκρανικών αερογραμμών που απογειώθηκε από την Τεχεράνη με προορισμό το Κίεβο, σταμάτησε να μεταδίδει δεδομένα την Τρίτη, 07.01.2020, μόλις λίγα λεπτά μετά την απογείωση και όχι πολύ μετά την στιγμή που το Ιράν εκτόξευσε πυραύλους εναντίον αμερικανικών -και συμμαχικών τους- βάσεων στο γειτονικό Ιράκ.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα ήταν πιθανότατα ενεργά μετά την πυραυλική επίθεση κατά των αμερικανικών βάσεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, κάτι που έπαιξε ρόλο στην κατάρριψη του Μπόινγκ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές.