Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Διασυρμός στο σπίτι της

Η Μάντσεστερ Σίτι διέσυρε την Γιουνάιτεντ με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο (1-3), έφτασε τις 7 νίκες στα τελευταία εννιά ντέρμπι στο «Ολντ Τράφορντ» και καθάρισε την πρόκριση πριν από τη ρεβάνς, στο δρόμο για το τρίτο σερί League Cup.

Το ντέρμπι της 7ης Δεκεμβρίου στο «Έτιχαντ» είχε μόλις τελειώσει. Οι παίκτες του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ μαζί με τον Νορβηγό τεχνικό πανηγύριζαν τη νίκη με 2-1 που έπαυε την υποτίμηση τους. Αποδείκνυαν στο φίλαθλο κοινό του Νησιού ότι το Μάντσεστερ παραμένει Κόκκινο. Κι απόψε, βάδιζαν στο «Ολντ Τράφορντ», σε νέο έτος, δεκαετία και διαφορετικό θεσμό για να νικήσουν την Μάντσεστερ Σίτι σε σερί παιχνίδια, για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 2010.

Ωστόσο, το League Cup είναι υπόθεση Πολιτών. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα πέρασε με το νόμο της back-to-back πρωταθλήτριας από το Θέατρο των Ονείρων, εξέθεσε ανεπανόρθωτα με τρία γκολ στο ημίχρονο (0-3) τους Κόκκινους Διαβόλους, για πρώτη φορά εδώ και 22 χρόνια και σημείωσε την 7η της νίκη στα τελευταία εννιά εκτός έδρας ντέρμπι από το 2011, αποδεικνύοντας ότι έχει βρει δεύτερο σπίτι στην ίδια πόλη.

Η Σίτι δεν ξέχασε πόσο την πλήγωσε ψυχολογικά η ήττα του Δεκεμβρίου και με όλα τα αστέρια της παρατεταγμένα, δεν έδειξε έλεος στο πρώτο μέρος, όπου θα μπορούσε να έχει βρει κι άλλα τέρματα. Αρκέστηκε, όμως, στα τρία των Μπερνάρντο Σίλβα (17′), Μαχρέζ (33′) και το αυτογκόλ του Περέιρα (38′), με το πρώτο από τον Πορτογάλο να είναι σκέτη ζωγραφιά, κατευθείαν στο «Γ» της εστίας του Ντε Χέα. Ήταν μάλιστα ο πρώτος παίκτης της Σίτι που σκοράρει σε δύο σερί ματς στο «Ολντ Τράφορντ», έχοντας βρει δίχτυα και στο ματς πρωταθλήματος του Απριλίου, μετά τον Κουν Αγουέρο την τετραετία 2011-2015.

Η ζαλισμένη από τα σφάλματα του προπονητή της, που ξεκίνησε βασικούς τον διαρκώς «απόντα» Λίνγκαρντ και τον Τζόουνς που είχε να παίξει από τον Νοέμβριο, αλλά και από την επιβλητική εμφάνιση των φιλοξενούμενων Γιουνάιτεντ, έδειξε διάθεση να… σουλουπώσει κάπως τα πράγματα, μείωσε με τον Ράσφορντ στο 70′ για το 1-3 αλλά η πικρή αλήθεια είναι ότι δίχως τον Ντε Χέα να λέει «όχι» στις τεράστιες ευκαιρίες του Μαχρέζ, οι Κόκκινοι Διάβολοι θα είχαν δεχθεί ακόμα μεγαλύτερο κάζο.

Με αυτή τη νίκη, η Σίτι παρέμεινε αήττητη στο League Cup για 16ο σερί ματς (12 νίκες, 4 ισοπαλίες), έχοντας χάσει τελευταία φορά τον Οκτώβρη του 2016 από ποια άλλη, την Γιουνάιτεντ και ετοιμάζεται για τρίτη σερί κατάκτηση, περιμένοντας ουσιαστικά από τώρα τον αντίπαλο της στον τελικό, ανάμεσα σε Λέστερ και Άστον Βίλα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Σόλσκιερ): Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Τζόουνς, Λίντελοφ, Γουίλιαμς, Φρεντ, Περέιρα, Λίνγκαρντ (46′ Μάτιτς), Γκρίνγουντ (81′ Μαρσιάλ), Τζέιμς (64′ Γκόμεζ), Ράσφορντ.

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Γουόκερ, Οταμέντι, Φερναντίνιο, Μεντί, Ρόδρι, Γκουντογκάν, Μαχρέζ (86′ Φόντεν), Ντε Μπρόινε (80′ Ζέσους), Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ