Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 4-0: “Καθάρισε” νωρίς την πρόκριση

Η Μάντσεστερ Σίτι βρήκε γκολ και αριθμητικό πλεονέκτημα από το πρώτο δεκάλεπτο κόντρα στην Φούλαμ, βάζοντας αμέσως τις βάσεις για άνετη πρόκριση στον 5ο γύρο του FA Cup (4-0).

Η Φούλαμ είχε προϋποθέσεις να δυσκολέψει την Μάντσεστερ Σίτι, ακόμη και μέσα στο σπίτι της. Η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ πέταξε ήδη εκτός Κυπέλλου την Άστον Βίλα της Premier League και οδεύει προς την επανεμφάνιση της στο κορυφαίο επίπεδο (3η στην Championship). Η ψευδαίσθηση της ελπίδας όμως, έσβησε από το 6ο κιόλας λεπτό.

Ο Ρίαμ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για τράβηγμα εντός περιοχής, ο Ιλκάι Γκουντογκάν εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι στο 8′ και έληξε την σεμνή τελετή προτού καν αρχίσει (4-0).

Τα νέα δεδομένα στο ματς έγειραν την πλάστιγγα οριστικά στην πλευρά του Πεπ Γκουαρδιόλα και της παρέας του, η οποία έβαλε πλώρη για σημαδιακή επιτυχία.

Ο Μπερνάρντο Σίλβα έκανε το 2-0 στο 19, με το Νο100 γκολ σε όλες διοργανώσεις τη φετινή σεζόν για τους Πολίτες, φτάνοντας πρώτοι σε τριψήφιο αριθμό σε όλη την Ευρώπη.

Το πέτυχε μόλις από τον Γενάρη και μάλιστα, για 7η διαδοχική σεζόν. Μεγαλύτερο σερί κρατά μόνο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, το οποίο κράτησε για εννιά περιόδους, μέχρι την απόσυρση του (από το 2004/05 ως το 2012/13).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ανέλαβε δράση ο Γκάμπριελ Ζέσους, ο οποίος σκόραρε δύο γκολ σε τρία λεπτά (72′, 75′) και έφτασε τα εφτά γκολ συν τέσσερις ασίστ σε οκτώ αναμετρήσεις στον θεσμό.

Πλέον, η Σίτι περιμένει την κλήρωση του 5ου γύρου για να μάθει ποιος θα είναι ο αντίπαλος της στη φάση των «16».

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Μπράβο, Κανσέλο. Οταμέντι (75′ Στόουνς), Γκαρσία, Ανχελίνο, Σίλβα, Γκουντογκάν (75′ Ρόδρι), Μαχρέζ (53′ Στέρλινγκ), Σίλβα, Φόντεν, Ζέσους

Φούλαμ (Πάρκερ): Ρόντακ, Κονγκολό (82′ Συλβέστερ), Ρίαμ, Έκτορ, Μπράιαν, Σεσενιόν, Γιόχανσεν, Κρίστι, Ριντ (79′ Οντόι), Ονόμα, Καβαλέιρο (68′ Κέιρνι).

Πηγή: gazzetta.gr