Μεγαλειώδης κινητοποίηση στη Χίο – Ξεκάθαρο μήνυμα για το μεταναστευτικό

Με την καθολική συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών σε Χίο, Λέσβο και Σάμο επισφραγίστηκε η πρώτη ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης που συντονίστηκε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στη Χίο, σε μία πρωτοφανή για τα τοπικά δεδομένα συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης της Χίου, οι κάτοικοι του νησιού έστειλαν το δικό τους μήνυμα ενάντια τον κυβερνητικό σχεδιασμό ζητώντας να ακυρωθεί η δημιουργία νέου κέντρου υποδοχής στην ευρύτερη περιοχή του Αίπους, την άμεση αποσυμφόρηση αλλά και το κλείσιμο το υπάρχοντος κέντρου, που πλέον φθάνει να φιλοξενεί πάνω από 6.500 άτομα με ανώτερη χωρητικότητα τους 1.024 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καθολικό και παρατεταμένο χειροκρότημα για τους κατοίκους του Χαλκειούς που εδώ και 3 χρόνια σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού και συνεχίστηκε με τη συγκλονιστική ομιλία του αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνου, την αγωνιστική διάθεση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη, την συμπαράσταση των Δημάρχων Οινουσσών και Ψαρών και τις ομιλίες εκπροσώπων φορέων αλλά και της συζύγου του Περιφερειάρχη Δήμητρας Μουτζούρη.

Ενδεικτικό του πλήθους των συγκεντρωμένων ήταν το γεγονός ότι στην ειρηνική διαμαρτυρία, ανταποκρίθηκαν όχι μόνο κάτοικοι της πόλης αλλά και από τα πιο κοντινά και απομακρυσμένα χωριά, δίνοντας το μήνυμα στην κυβέρνηση ότι η άρνηση δημιουργίας νέας δομής και το κλείσιμο της ΒΙ.ΑΛ. είναι μία υπόθεση που δεν αφορά μόνο το Χαλκειός ή τον Βροντάδο, αλλά συνολικά όλο τη Χίο, το Βόρειο Αιγαίο και την Ελλάδα.

Πηγή: politischios.gr