Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με Τσίπρα και Γεννηματά (Βίντεο)

Με ομολογημένη από όλες τις πλευρές την καλή διάθεση αλλά και υπαρκτές τις διαφωνίες άνοιξε ο κύκλος της ενημέρωσης των πολιτικών αρχηγών από τον πρωθυπουργό για το πρόσφατο ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την ατζέντα να διευρύνεται για τις περιφερειακές εξελίξεις αλλά και τον νέο εκλογικό νόμο. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί οι συναντήσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και τη Φώφη Γεννηματά και θα ακολουθήσουν στις 5.00 και 6.00 το απόγευμα, οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον Κυριάκο Βελόπουλο και τον Γιάνη Βαρουφάκη, αντιστοίχως.

Ο κύκλος θα μείνει ανοιχτός μέχρι το πρωί της Δευτέρας οπότε και έχει στις 11.00 προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δέχθηκε στις 12.00 το μεσημέρι στο γραφείο του στη Βουλή τον Αλέξη Τσίπρα και μπροστά στους δημοσιογράφους είχαν έναν σύντομο διάλογο με αναφορές στο τζετ-λανγκ από το ταξίδι επιστροφής του πρωθυπουργού. Πίσω από τις κλειστές πόρτες, η συνάντηση κράτησε λίγο λιγότερο από μια ώρα χωρίς να ακολουθήσουν αμέσως δηλώσεις, με τον κ. Τσίπρα να ανταποκρίνεται χαριτολογώντας σε σχόλια δημοσιογράφων επισημαίνοντας πως ο προβληματισμός του έγκειται όχι στο κλίμα της συνάντησης αλλά στις εξελίξεις.

Αργότερα, στη δήλωσή του μπροστά στις κάμερες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι εξέφρασε την ανησυχία του για την αυξανόμενη ένταση και τον κίνδυνο μιας νέας εθνικής περιπέτειας καθώς και ότι ζήτησε αναστολή ψήφισης του νομοσχεδίου αναβάθμισης της αμυντικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Επίσης ότι εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του για αλλαγή του εκλογικού νόμου και την «επιστροφή ενός συστήματος ανισοτιμίας ψήφου» όπως χαρακτηριστικά είπε, αλλά και ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό «να σταματήσει τα καλλιστεία επιλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

Η ενημέρωση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά ξεκίνησε λίγο μετά τη μία, με φιλοφρονήσεις και αιχμές.

Η κ. Γεννηματά σχολίασε με το καλημέρα πως «καλή η ενημέρωση αλλά εμείς επιμένουμε στο Συμβούλιο Αρχηγών» και ενημερώθηκε από τον πρωθυπουργό για περίπου σαράντα λεπτά.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ανέφερε πως ο χρόνος της συζήτησης αναλώθηκε κατά 99% στα εθνικά θέματα και ελάχιστα στο θέμα του εκλογικού νόμου, για τον οποίο όπως είπε «συμφώνησαν ότι διαφωνούν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ