Ολυμπιακός: “Πικρή” πρώτη του Μπαρτζώκα με ήττα από Άλμπα

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε απέναντι στην Άλμπα, η οποία το έβλεπε… βαρέλι και γνώρισε την ήττα μέσα στο ΣΕΦ με 93-86 στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Η Άλμπα ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής, είχε… τρομακτική ευστοχία στα τρίποντα και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη, την πρώτη στην ιστορία της απέναντι στους Πειραιώτες, οι οποίοι πλέον πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να κοιτάξουν την 8άδα.

Η ομάδα του Αΐτο Ρενέσες ήταν πιο διαβασμένη, είχε κίνηση στην επίθεση και αμυντικά άλλαζε με τρομερή ταχύτητα τα μακραρίσματα, μπερδεύοντας τους Πειραιώτες. Από την άλλη ο Ολυμπιακός, εκτός των Πρίντεζη – Μιλουτίνοφ – Σπανούλη, δεν είχε κάποιον να ξεχωρίζει. Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Έρικσον.

Η Εξέλιξη:

Καλό ξεκίνημα ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός πέρασε τη μπάλα κοντά στο καλάθι και πήρε σκορ από Πρίντεζη και Μιλουτίνοφ, παίρνοντας παράλληλα και το προβάδισμα στην αναμέτρηση (12-6, 5’). Η αντίδραση της Άλμπα ήρθε από το τρίποντο. Οι Γερμανοί πυροβολούσαν συνεχόμενα από την περιφέρεια και κρατήθηκαν μέσα στο παιχνίδι, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 22-19.

Τρίποντα και… Άλμπα

Η Άλμπα συνέχισε με όπλο της τα τρίποντα και πήρε το προβάδισμα (24-25, 11’) και δεν κοίταξε πίσω. Οι Γερμανοί συνέχισαν να πυροβολούν από μακριά, την ώρα που το δεύτερο ροτέισιον του Ολυμπιακού δεν έδειξε την ίδια συγκέντρωση στην άμυνα, παρότι επιθετικά απέδιδε. Έτσι το ημίχρονο έκλεισε στο 42-50. Χαρακτηριστικό της ευστοχίας που είχε η Άλμπα είναι τα 9/14 τρίποντα μέχρι εκείνο το σημείο.

Αντεπίθεση και ερυθρόλευκο προβάδισμα

Ο Ολυμπιακός, με όπλο τον Πρίντεζη και τον Μιλουτίνοφ κρατήθηκε κοντά στο σκορ, παρότι η Άλμπα συνέχισε να το βλέπει… βαρέλι. Παρόλα αυτά, η είσοδος του Βεζένκοφ και ο εκπληκτικός Μιλουτίνοφ, ο οποίος είχε 8 πόντους στην περίοδο, έδωσαν πνοή στον Ολυμπιακό, μαζί με την εκπληκτική άμυνα του Κόνιαρη. Οι Πειραιώτες σταδιακά μείωσαν και ο Βεζένκοφ με δίποντο έκανε το 68-68, ενώ ο ίδιος με τρίποντο στην εκπνοή διαμόρφωσε το 71-68 της περιόδου.

Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί

Το τέταρτο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο για τον Ολυμπιακό να είναι άστοχος και την Άλμπα να βγάζει… φωτιές. Ο Γερμανοί έφτασαν ακόμα και στο +9 με 77-86 (36’), όμως η είσοδος του Μιλουτίνοφ άλλαξε και πάλι τα δεδομένα. Ο Ολυμπιακός βελτιώθηκε στην άμυνα, βρήκε σκορ μπορστά και μείωσε, φτάνοντας ακόμα και στο -1 (86-87). Παρόλα αυτά ο Μιλουτίνοφ δεν μπόρεσε στα 28’’ να κάνει το 87-87, η Άλμπα ήταν ψύχραιμη στις βολές και το τέλος του αγώνα την βρήκε νικήτρια με 86-93.

Παίκτης κλειδί: Ο Έρικσον με 22 πόντους ήταν όλα τα λεφτά για την Άλμπα, η οποια είχε ακόμα 3 διψήφιους. Από την άλλη οι ΜΙλουτίνοφ και Πρίντεζης είχαν από 15 πόντους.

Πού κρίθηκε: Ο Ολυμπιακός πάλεψε να επιστρέψει και στο τέλος της τρίτης περιόδου πήρε το προβάδισμα, όμως η Άλμπα μπήκε δυνατά και ανέκτησε τον έλεγχο, ενώ κομβική ήταν και η ψυχραιμία των Γερμανών στο τέλος.

Δεκάλεπτα: 22-19, 42-50, 71-68, 86-93

Διαιτητές: Γκαρσία, Γιόβτσιτς, Σίλβα.

Πηγή: eurohoops.net