Ο “Θεός” Άρης, ισοπέδωσε τον ΠΑΟΚ 4-2 – Τέλος στο αήττητο 51 αγώνων!

Ένας Άρης βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του “κατάπιε” τον ΠΑΟΚ στο καυτό Κλεάνθης Βικελίδης, τον νίκησε δίκαια με 4-2 και τον προσγείωσε απότομα διακόπτοντας το εκπληκτικό αήττητο σερί 51 αγώνων που έτρεχε ο Δικέφαλος!

Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με τον Σφιντέρσκι, όμως στη συνέχεια δέχθηκε τέσσερα γκολ από τον σαρωτικό Άρη με σκόρερ τους Λάρσον, Βέλεθ, Ρόουζ και Σάσα, προτού ο Μάτος μειώσει στο τελικό 4-2.

Αρνητικός πρωταγωνιστής για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος φέρει πολλή μεγάλη ευθύνη τόσο στο γκολ της ισοφάρισης του Άρη με Λάρσον, όσο και στο 3-1 των Κιτρινόμαυρων με τον Ρόουζ.

Ο Άρης έκανε βαθμολογικό άλμα, αφού έφτασε τους 25 βαθμούς και ανέβηκε τέταρτος, προσπερνώντας τον ΟΦΗ και την ΑΕΛ. Όσο για τον ΠΑΟΚ, παραμένει πρωτοπόρος με 40 βαθμούς, όμως ο Ολυμπιακός είναι στους 38 και έχει την ευκαιρία να τον ξεπεράσει με νίκη στο αυριανό ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο επεφύλασσε μεγάλες συγκινήσεις, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει προβάδισμα νωρίς και τον Άρη να απαντά με δύο γκολ σε ισάριθμες ευκαιρίες!

Στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, ο Δικέφαλος ευτύχησε να προηγηθεί με γκολ του Σφιντέρσκι. Ο Πολωνός εκμεταλλεύτηκε ασταθή επέμβαση του Κούεστα σε «χλιαρό» σουτ του Πέλκα, ακολούθησε τη φάση και πλάσαρε τον εξουδετερωμένο γκολκίπερ του Άρη, για το 1-0 του ΠΑΟΚ στο 10’. Μάλιστα, στο 12’ οι φιλοξενούμενοι είχαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους με τον Μίσιτς να πλασάρει στην κίνηση από διαγώνια μπαλιά του Πέλκα και τον Κουέστα να πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση.

Ισοφάριση με Λάρσον και ανατροπή με Βέλεθ

Στο 17’ ο Ζίβκοβιτς… μιμήθηκε τον Κουέστα, καθώς φέρει σημαντική ευθύνη για την ισοφάριση του Άρη. Οι Κιτρινόμαυροι έβγαλαν μια εξαιρετική αντεπίθεση, που ξεκίνησε από κλέψιμο της μπάλας έξω την περιοχή τους. Οι παίκτες του Άρη διέσχισαν όλο το γήπεδο με μόλις τρεις πάσες. Ο Λάρσον έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστερά, συνέκλινε στο κέντρο περνώντας τον Μάτος και σούταρε, με τον Ζίβκοβιτς να μην συγκρατεί την μπάλα, η οποία πέρασε κάτω από το σώμα του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1.

Στο 21’ ο Πέλκας δημιούργησε ακόμα μια τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με υπέροχη «λόμπα» για τον Σφιντέρσκι στην πλάτη της άμυνας, αλλά ο Πολωνός νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κουέστα.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αν και η ένταση παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα, με τις δυνατές μονομαχίες να κυριαρχούν. Όλα αυτά μέχρι το 41’, όταν το «Κλεάνθης Βικελίδης» πήρε… φωτιά. Ο Κόρχουτ έβγαλε σέντρα από τα αριστερά και ο Βέλεθ πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, νικώντας τον Ζίβκοβιτς και στέλνοντας τον Άρη στα αποδυτήρια με προβάδισμα 2-1!

Νέο «δώρο» Ζίβκοβιτς

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε το πρώτο, δηλαδή με γκολ του Άρη! Υπεύθυνος για αυτό ήταν και πάλι ο Ζίβκοβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε κάκιστη έξοδο μετά από εκτέλεση φάουλ του Ματίγια. Ο Σέρβος γκολκίπερ αδράνησε, ο Ρόουζ πήρε την κεφαλιά και έκανε το 3-1 στο 47’. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ, όμως ο διαιτητής μέτρησε κανονικά το γκολ έπειτα από εξέταση του ριπλέι από τους διαιτητές του VAR.

«Κατέρρευσε» ο ΠΑΟΚ

Μετά το τρίτο γκολ ο Άρης έπαιξε με τον τρόπο που τον βολεύει, αφού έδωσε χώρο στον ΠΑΟΚ και προσπάθησε να «χτυπήσει» στην κόντρα με τους ταχύτατους μεσοεπιθετικούς του. Ο Δικέφαλος έμοιαζε αποδιοργανωμένος και δεν είχε την απαραίτητη φαντασία για να απειλήσει. Το κατάφερε μόνο στο 60’, όταν ο Κουέστα βρέθηκε ξανά σε ετοιμότητα και απομάκρυνε την μπάλα προ του Σφιντέρσκι στη μικρή περιοχή.

Αντιθέτως, ο Άρης συνέχισε το… ρεσιτάλ αποτελεσματικότητας, πετυχαίνοντας και τέταρτο γκολ. Έπειτα από μια ακόμα σεμιναριακή αντεπίθεση των Κιτρινόμαυρων, ο Σάσα έγινε αποδέκτης της μπάλας στη μεγάλη περιοχή και πλάσαρε από κοντά τον Ζίβκοβιτς, κάνοντας το 4-1 στο 70’!

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει με τον Μάτος στο 77’, αφού στη συνέχεια δεν είχε περαιτέρω αντίδραση, απειλώντας μόνο με δύο μακρινά σουτ, του Πέλκα και του Μίσιτς.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Κουέστα, Ρόουζ, Κόρχουτ, Βέλεθ, Δεληζήση, Ματίγια, Σάσα, Γκάμα (90+2’ Μαρτίνες), Φετφατζίδης (89’ Μπα), Λάρσον (65’ Ντουρμισάι), Ιντέγε.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μίσιτς, Μαουρίσιο, Λημνιός (62’ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (75’ Αουγκούστο), Πέλκας, Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).

Πηγή: sportdog.gr