Σαρωτική Μάντσεστερ Σίτι 6-1 στην έδρα της Άστον Βίλα με ρεσιτάλ Αγουέρο

Όλα τα φώτα στον Σέρχιο Αγουέρο. Με το 12ο χατ-τρικ της καριέρας του (all-time ρεκόρ), έγινε ο πρώτος μη Βρετανός σκόρερ του βρετανικού πρωταθλήματος, χαρίζοντας μια βραδιά από τα παλιά για την εμφατική Σίτι κόντρα στην Άστον Βίλα (1-6).

Είναι η ζωντανή ιστορία του συλλόγου. Ο άνθρωπος που εξέφρασε την αναγέννηση της μπλε πλευράς στο Μάντσεστερ και συνεχίζει να διευρύνει το μύθο του σε νέα δεκαετία. Είναι ο Σέρχιο Αγουέρο και δεν αποτελεί απλά το στολίδι της Σίτι στην νέα εποχή της. Από σήμερα, μιλάμε και γράφουμε για τον Νο1 ξένο σκόρερ στην ιστορία της Premier με 177 τέρματα και τέταρτο όλων των εποχών στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Πώς το κατάφερε αυτό; Με το 12ο χατ-τρικ της καριέρας του στο Νησί, συνισταμένη της διαστημικής εμφάνισης των Πολιτών κόντρα στην Άστον Βίλα (1-6), για να πατήσει ακόμα μια κορυφή, εκθρονίζοντας τον Άλαν Σίρερ.

Αν μη τι άλλο, το κυριακάτικο βράδυ στο «Βίλα Παρκ» του διαμόρφωσε τις ιδανικές συνθήκες για να γράψει ιστορία. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον πλαισίωσε με τον Γκάμπριελ Ζεσούς, μόλις για 11η φορά σε ματς πρωταθλήματος, σε ένα σπάνιο δίδυμο αλλά με σούπερ απολογισμό. Αριθμούσαν 18 γκολ σε 10 συνυπάρξεις, τώρα ανέβασαν τον δείκτη στα 22, αφού ο Βραζιλιάνος πρόσθεσε γκολ στην εξάρα.

Το πάρτι ξεκίνησε από νωρίς, οι Πολίτες μονολόγησαν για 90 λεπτά, είδαν πρώτα τον Μαχρέζ να καθαρίζει την υπόθεση νίκη με δύο γκολ στο 18′ και το 24′, φτάνοντας τα 21 γκολ από την περσινή σεζόν, κι αν συμπεριλάβει κανείς και τις 22 ασίστ του, πρόκειται για τον μοναδικό παίκτη με 20+20 στο ίδιο διάστημα.

Από εκεί και πέρα, ήταν η σειρά του μεγάλου Κουν. Τρεις στιγμές (28′, 57′, 81′) που η μπάλα ακούμπησε δίχτυα μετέτρεψαν τον Αργεντίνο φορ σε ρέκορντμαν. Όχι μόνο ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί στη λίστα των ξένων σκόρερ, αλλά με το χατ-τρικ έπιασε και τον 4ο μέχρι πρότινος Φρανκ Λάμπαρντ και τώρα θέλει άλλα 10 για να ανέβει τρίτος, αφήνοντας πίσω και τον Άντι Κόουλ (187).

Παραδόξως, ο επίλογος γράφτηκε από τους γηπεδούχους, που με το εύστοχο πέναλτι του Ελ-Γκάζι απασχόλησαν για μοναδική φορά, σε μια βραδιά βγαλμένη από την φαντασία της back-to-back πρωταθλήτριας. Ακόμα και με τέτοια έμφαση, ωστόσο, ο τίτλος εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια της απομακρυσμένης Λίβερπουλ, με την Σίτι πλέον να προσπέρασε την Λέστερ με 47 βαθμούς και να κυνηγά τους Reds μέχρι να σβήσουν οι μαθηματικές ελπίδες, από το -14.

Συνδέσεις:

Άστον Βίλα (Σμιθ): Νίλαντ, Κόνσα, Μίνγκς, Χάους, Ελμοχαμαντί, Ντάγκλας Λουίζ (64′ Νακαμπά), Ντρινκγουότερ (79′ Λάνσμπουρι), Χούριχαν (71′ Τρεζεγκέ), Γκρίλις, Ελ Γκάζι, Τέιλορ

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Στόουνς, Φερναντίνιο (63′ Οταμέντι), Ρόδρι (71′ Γκουντογκάν), Μεντί, Σίλβα, Ντε Μπρόινε (63′ Φόντεν), Ζοάο Κανσέλο, Μαχρέζ, Ζέσους, Αγουέρο.

Πηγή: gazzetta.gr