Στ. Πέτσας: Πρόσωπο που να είναι κοινής αποδοχής ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, σημειώνοντας εισαγωγικά ότι η ονοματολογία πλήττει το κύρος του Προέδρου της Δημοκρατίας, με την ταυτόχρονη παρατήρηση ότι η κυβέρνηση είναι η μόνη που δεν επιδόθηκε σε ονοματολογία το διάστημα αυτό.

Και, προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα -με βάση την ιστοσελίδα του ρ/σ- ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος επικαλέστηκε την αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ειδικότερα για ένα πρόσωπο που μπορεί να συνθέσει και να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής.

Στο άλλο μεγάλο θέμα των ημερών, το νέο εκλογικό νόμο, ο Στέλιος Πέτσας ανέφερε ότι ο πήχης για την αυτοδυναμία θα κινείται στο 37% με 38% με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

Ερωτηθείς για τα νέα επεισόδια στο Κουκάκι, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυστηροποιηθεί ο νόμος για τις αστικές ευθύνες σε περίπτωση καταστροφών αλλά για την ώρα -διευκρίνισε- δεν έχει συζητηθεί θέμα περαιτέρω αυστηροποίησης των συγκεκριμένων ποινικών αδικημάτων.

Αναφερόμενος στο θέμα της φορολογίας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι θα γίνει μία σοβαρή μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης από το β’ εξάμηνο του 2020 και αυτό είναι δέσμευση του πρωθυπουργού. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση έδωσε έμφαση στη μείωση των φόρων στην εργασία και τις επιχειρήσεις και θα ακολουθήσει η μείωση των φόρων στην κατανάλωση, ανέφερε και πρόσθεσε ότι για την ώρα δεν υπάρχει θέμα μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ