Συνάντηση Μητσοτάκη – Νετανιάχου: Στο επίκεντρο η διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ομόλογό του Βενιαμίν Νετανιάχου, επιβεβαιώθηκε η στενή σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και στο Ισραήλ και συζητήθηκε η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε πολλά μέτωπα, όπως η αμυντική βιομηχανία, οι επενδυτικές ροές και ο τουρισμός. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες έγινε επισκόπηση των εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή και οι δύο πλευρές συνέπεσαν στην ανάλυσή τους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Βενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησαν πως η συνεργασία για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή επιτρέπει την ανάπτυξη και την ευρωστία όλων των χωρών της γειτονιάς μας.

Στον σύντομο διάλογο που είχαν οι δύο ηγέτες στην έναρξη της συνάντησης, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ πρότεινε να δημιουργηθεί μία τριμερή δύναμη πυρόσβεσης, μαζί με την Κύπρο, ώστε να μην χρειάζεται κάθε χώρα να κάνει δαπάνες ξεχωριστά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε το ενδιαφέρον για μια τέτοια πρωτοβουλία τονίζοντας «μας ενδιαφέρει πολύ η κοινή χρήση μέσων όσον αφορά την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Θα έχουμε περισσότερες με την πάροδο του χρόνου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ